5 ting du skal have på plads inden renovering af dit hus

Renovering af et hus er stort og hårdt arbejde, som tager lang tid. Der er visse ting, der er nødvendigt at have på plads, inden du begynder at renovere, som vi i denne artikel vil forsøge at danne en oversigt over.

 

Hvordan skal boligen se ud?

Det er vigtigt at have udarbejdet en plantegning, inden du påbegynder renoveringen. Hvis du ikke har et vision og ikke ved, hvordan huset skal se ud, kan det være virkelig svært at forestille sig et færdigt resultat. Så er det måske en god ide at få en arkitekt inde over. På den måde kan du få visualiseret det færdige resultat og samtidig lave rettelser, hvis noget skal ændres.

 

Du skal have dine tilladelser på plads

Alt efter hvilken slags renovering der er tale om, kan det være, du skal have nogle byggetilladelser på plads, inden den påbegynder. Hvis du skal renovere din private, ejede bolig, vil der formentlig ikke være nogle særlige byggetilladelser, du skal have godkendt inden. Men hvis boligen er lejet eller eksempelvis fredet, så er der for det første en tilladelse du skal have godkendt fra udlejer, men måske også fra kommunen. Hvis disse tilladelser ikke er godkendt inden påbegyndelse af renovering, så kan du risikere en ordentlig bøde.

 

Find de rette håndværkere til jobbet

Når du skal renovere en bolig, så er det nærmest umuligt at klare det hele selv. Det er derfor en god ide at hyre nogle gode håndværkere til jobbet, herunder tømrere, malere, elektrikere, VVS’er, osv. Det er vigtigt at have gode folk til renoveringen, da det kan være et stort arbejde og desuden være ret kompliceret. Men med de rette håndværkere går det hele lidt nemmere og lidt mere smooth.

 

Køb dine ønskede materialer

Når du skal renovere din bolig, så er der diverse materialer, du skal have købt inden. Det kan være gulv-, tag- og vægmaterialer, herunder træ, klinker, gips, osv. Når du får nogle fagmænd inde over, vil det være nemmere at bedømme, hvad du mangler, og det kan være smart at gå i en dialog med dem om, hvad dine ønsker og præferencer til boligen er. Når det er på plads, er det nemmere at købe dine ønskede materialer og på den måde sikre at du får din drømmebolig! Udover disse materialer er der også almene byggematerialer, du skal have fat i, men dette ved håndværkerne nok bedre, end du gør. Hvis du er heldig, vil håndværkerne også selv købe det, de har brug for, og dette vil være inkluderet i deres timeløn formentlig.

 

Beskyt steder de ikke renoverer imens

Under en renovering vil der formentligt gå mange fagmænd rundt en stor del af tiden, og det vil derfor være en god ide at beskytte de steder, de ikke pt. arbejder på og ved. En smart måde at beskytte disse steder er at dække dem med afdækningsfilt. På den måde kommer der ikke ridser og unødvendig maling over det hele – dette er bare ekstra arbejde senere. Du kan finde afdækningsfilt på https://albeemballage.dk/.

 

Som du kan læse i denne artikel, er der fem overordnede ting der er gode at have styr på, inden du påbegynder renovering af din bolig. Når der er styr på dem, kan du med god samvittighed gå i gang. God fornøjelse!