Billig opvarmning af sommerhuset

Har I sommerhus og er trætte af at komme frem til et hjem med iskolde gulve? Det kan I faktisk sagtens undgå. Mange gange er sommerhuse varmet af el eller gas, og måske I har forsøgt at supplere med en brændeovn, så I hurtigere kan få det varmet op, når I kommer frem. Det er ikke unormalt, at et sommerhus står tomt i en del tid af året, og så kan det føles som spild at varme det op.

Med en varmepumpe kan I komme uden om det problem. Her er tale om en noget billigere løsning, og varmepumper er især gode til boliger, der ikke har så mange kvadratmeter – og dermed passer det rigtig godt ind i et sommerhus. Ved en del pumper er det muligt at fjernstyre dem, så I kan komme frem til et varmt og lunt sommerhus, I kan nyde i den weekend eller uge, I skal være der. I kan læse meget mere her: Varmepumpe luft til vand.

Flere typer af varmepumper

En varmepumpe er ikke bare en varmepumpe, og det kan godt betale sig for jer lige at sætte jer ind i, hvad de egentlig kan hver især. Luft til luft-varmepumpen er den pumpe, der er nemmest at montere, men også den, der i udgangspunktet dækker de færreste kvadratmeter. Her udnytter pumpen den varme, der er i luften udenfor og omsætter den til varm luft indendørs. Der er ingen rørsystemer involveret.

Med en luft til vand-varmepumpe bliver luften på samme måde udnyttet, men her er det altså vand, der varmes op, der kan bruges i for eksempel radiatorer. Det kan give en mere stabil varmekilde, der kan opvarme et lidt større område, men det anbefales stadig at have i mindre boliger – eller at have mere end en pumpe. I kan læse meget mere om pumperne på hjemmesiden og se, hvorfor det er en grøn løsning.