De vigtigste ting at vide, hvis du skal have en biopejs

Til kolde såvel som varme årstider er det vigtigt, at hjemmet har den rigtige temperatur. Bedre opvarmning kræver nogle gange et renoveringsprojekt, for eksempel hvis man vil installere en pejs, så man kan nyde varmen fra de levende flammer. Hvis dit næste renoveringsprojekt er sådan et, bør du overveje at få en biopejs. Den skiller sig nemlig positivt ud fra normale pejse.

Hvad er en biopejs?

En biopejs er kort sagt en pejs, der bruger bioethanol som brændstof frem for træ. Det er vigtigt, at man forstår, hvad det indebærer at have en biopejs, så læs mere om forskellige biopejse her for at forstå, hvilke muligheder og sikkerhedsforanstaltninger du bør tænke på, når du køber en. En biopejs kan dog installeres i de fleste hjem og behøver hverken skorsten eller aftræk for at virke men brænder lige så effektivt som andre pejse. Det er derfor et oplagt valg, hvis dit hjem skal opgraderes med en helt ny pejs, selv hvis det ikke har haft en tidligere.

Forskellene på biopejse

Biopejse kommer i mange forskellige designs, former og størrelser, og du kan let vælge en, der passer ind i dit hjem. Du kan for eksempel vælge, om den skal hænges på en væg eller ned fra loftet, alt efter det område af huset, du gerne vil varme. Den kan også være være fritstående, så du helt frit kan vælge, hvor den skal være. Uanset hvordan du får pejsen installeret, er det dog vigtigt, at du er sikker på fremgangsmåden eller får hjælp fra en professionel installatør, så du undgår, at pejsen beskadiger dit hus.

Pejsene kommer også med forskellige typer af brandkar. Det kan både være manuelt og tændes som en almindelig flamme eller et smart, automatisk kar, der styres elektronisk. Behovet for det ene eller det andet afhænger af, hvor meget du vil bruge på at få en biopejs installeret, og hvor aktivt du vil skulle styre flammen. Der er andre forskelle, som du let kan opsøge mere viden om.

Den udvidede pakke til en biopejs

Du vil få mere ud af biopejsen med bestemte værktøjer til den. Der findes forskellige værktøjer til påfyldning af brændstof eller rengøring af pejsen og også nogle, der kan gøre den mere sikker. Dem burde du også undersøge, hvis du overvejer en. En biopejs har en anden form for flamme, men det er stadig rigtig ild, og sikkerheden skal komme i første række. Gør den det, vil du virkelig nyde at have en biopejs i hjemmet.