Dit næste boligprojekt 

Har du lige købt hus, lejlighed eller kolonihavehus, som trænger til at blive sat i stand? Eller har du fået lyst til at lave noget om og give dig i kast med et nyt projekt? Måske hober idéerne sig op, og det kribler i dine hænder for at gå i gang, så du kan nyde det flotte resultat bagefter. Men hvor skal du starte? Og hvordan? 

Planlægning

Planlægning er alfa og omega ved gør-det-selv-projekter. Der er mange ting at tage højde for, og det er vigtigt at prøve at danne sig et overblik, inden man går i gang. Man kan nemt komme til at glemme alle de materialer og værktøjer, man skal bruge til et projekt, og det kan påvirke, om resultatet bliver helt som ønsket. 

Find guides og inspiration på nettet

Hvis du ikke har meget erfaring med håndværksmæssige projekter, findes der mange guides og blogs på nettet, som kan klæde dig godt på til forskellige gør-det-selv-projekter. Hvis du mangler inspiration til design og udtryk, kan du finde inspiration på fx Pinterest og Instagram. Der er et hav af profiler, som primært handler om boligindretning og boligrenovering, og ofte tagger de også mærker på materialerne. 

Tag på kursus 

Hvis du har planer om at lave mange gør-det-selv-projekter fremover, kan du vælge at tage på et aftenskolekursus eller til en workshop. Det kan give dig nogle nye metoder og klæde dig lidt bedre på til at give dig i kast med dine boligprojekter – og at få gode resultater ikke mindst.

Prioriter dine projekter

Hvis du har planer om lave mange gør-det-selv-projekter, kan det være en idé at skrive dem alle ned og lave en prioriteret liste. Undersøg i samme omgang, hvad de forskellige projekter ca. vil koste, så du har mulighed for at lægge et budget og fordele projekterne ud over en periode. Hvis du er i tvivl om, hvad de forskellige projekter vil koste, kan du forhøre dig hos et byggemarked. Her har du samtidig mulighed for at undersøge, hvad materialerne koster. 

Få professionel hjælp

Der er nogle ting, som det er bedre at overlade til de professionelle. Eller som minimum at spørge en professionel til råds om. Det er især inden for el og vvs-opgaver, at det er vigtigt at være ekstra varsom og være sikker på, at du som privatperson er autoriseret til at udføre opgaven. Det er bedst for både dig og din bolig, at denne slags opgaver udføres ordentligt og lovmæssigt korrekt.  

Vent med køkken og bad

Du vil hurtigt opdage, at nogle projekter koster mere end andre. Ofte er projekter i køkkenet og i badeværelset de dyreste, og derfor kræver det lidt længere tid at spare op til disse projekter. Hvis du kan vente med at lave om i disse rum, kan du nemmere spare flere penge op til dit drømmekøkken og -badeværelse. Det er også rum, hvor det kan være en god idé ikke at gå ned på kvaliteten. 

Lån penge til processen

Hvis du ikke har sparet alle penge op, men ikke kan vente med at komme i gang, kan du også låne penge til at starte dit projekt med. Lån 10.000 kroner til det du står og mangler lige nu, så du har noget startkapital til at komme i gang med dit næste boligprojekt.