Efter renoveringen: Hvilke møbler skal du vælge?

Når renoveringen er ovre, har man ofte lyst til at investere i nye møbler. Huset – eller i hvert fald dele af huset – er nyt, og fortjener disse rum ikke at blive forkælet? Hvad er pointen også ved at renovere, hvis ikke indmaden også bliver udskiftet? Der kan være mange årsager til, at man føler, at møblerne også trænger til en opgradering – men hvilke møbler skal du vælge? Vi giver dig inspiration til præcis dette i denne artikel.

Vælg holdbare møbler

Der er uendeligt mange årsager til, at det er vigtigt at vælge holdbare møbler. Først og fremmest kan det være en stor økonomisk belastning, hvis møblerne hurtigt går til og skal skiftes ud gang på gang.

Det kan også være en belastning for klimaet, hvis ikke vi begynder at tage mere bæredygtige valg, når det handler om indretning. Det kan dog føles svært, når man vælger møbler til de næste 20 år. Vælg derfor møbler, som er i et tidløst design. Hvad med eksempelvis at investere i en skalstol? Denne har været populær lige siden at den blev designet første gang 1965 – selvom den dog for alvor blev kendt efter 35 år.

Hvis du stadig synes, at det lyder som en stor og meget langsigtet investering, kan du tage på loppemarkeder og prøve lykken i genbrugsforretninger. Mange er begyndt at give deres gamle genstande til genbrugsforretninger, hvilket er godt for din økonomi og samtidig viser du bæredygtigt samfundssind.

Vælg enkelt design

Det kan være en god idé, at vælge simple designs, når du investerer i nye og dyre møbler. På den måde kan du nemt udskifte en enkelt ting eller to i ny og næ – og det hele passer stadig sammen.

Samtidig kan det være en god idé at vælge enkle designs, fordi du reelt ikke ved, hvilke spisebordsstole eller sofaer, som du kan lide om 20 år. Vælg derfor designs, som du kan matche sammen med en masse andre designs. Hvis du skal vælge nye spisebordsstole, kan du eksempelvis vælge Y-stole, som er nogle af de mest klassiske stole.

Hvis du ikke synes om Y-stole, kan du også overveje CH30P stolen, som også er designet af Hans J. Wegner. Denne stol har et mere retro look og er blevet ekstremt populær over de senere år. Dog har den stadig et tidløst design, hvilket uden tvivl holder den relevant i mange år fremadrettet.