Et hurtigt overblik over, hvad et skøde skal indeholde

Hvis du er ny på boligmarkedet, og måske også selvom du ikke er det, så er der måske nogle ting, der stadig kan være værd at viden, som du endnu har til gode. En af de ting, kan være, hvad et skøde helt præcist er, hvad det kan indeholde og hvad du egentlig skal bruge det til. Så har du et salg eller køb af hus i kikkerten, så bør du måske læse videre. 

Skødet er dit ejerbevis

I Danmark er det som udgangspunkt et lovkrav, at der skal findes et skøde på ejendommene, der pryder det danske samfund. Og det er egentlig uanset om boligen netop nu er på markedet eller ej. Men det er i virkeligheden til din fordel. For skødet er nemlig, der er det officielle bevis på, hvem der ejer boligen. Så på den måde er det et særdeles vigtigt dokument at have, og måske også at have kendskab til.  

I Danmark forholder det sig nemlig sådan, at det skal være offentligt kendt eller tilgængeligt, hvem der ejer de forskellige ejendomme og boliger, så på den måde fremmer skødet også netop den agenda.  Og så kan det selvfølgelig for dig som nuværende eller fremtidig boligejer, at have konkrete papirer på, at det netop er dig og ikke alle mulige andre, der ejer og har rettighederne omkring denne bolig.  

Udarbejdelse af skøde

Et skøde skal som udgangspunkt udarbejdes i forbindelse med en bolighandel, og det skal i grundreglen indeholde en række praktiske informationer om de to parter, såvel som om boligen. Det kan være informationer vedrørende den offentlige ejendomsvurdering, købssummen og lignende. Du kan både som køber og sælger, stå på mål for at skulle udarbejde et sådant skøde. Her er det desuden vigtigt at skødet er korrekt og legitimt, hvorfor det måske kan være fordelagtigt at konsultere en advokat – eventuelt boligadvokatroskilde.dk.