Gode renoveringsprojekter i 2023

Ifølge Bygga kan du lave mange ting på din bolig for at udbedre skader, hæve boligens værdi, forbedre din egen glæde af boligen og/eller bringe boligens stand op til nutidens standarder. Et renoveringsprojekt kan eksempelvis have udspring i, at isolering og indretning skal overholde nuværende reglementer. Det kan være en god idé at sikre sig, at boligens udførelse ikke blot overholder gældende regler inden for byggeri, men at boligen også er så energieffektiv som mulig.

Udover at sikre sig at boligen er energieffektiv, så er der også mange andre grunde til at lave renoveringsprojekter. Derfor nævner vi her nogle af de gode renoveringsprojekter, som du kan kaste dig over (eller hyre en håndværker til) i 2023.

Et oplagt renoveringsprojekt er øgning af mængden af isolering i vægge, under gulve og på loftet. Et andet godt renoveringsprojekt kunne være fornyelse af udvendige og indvendige furer mellem fliser/mursten. Renoveringsprojekter såsom fornyelse af køkkenet har primært en udseendemæssig funktion, men det er en synlig forbedring/fornyelse, som du kan have glæde af hver dag.

Arbejd på huset primært for din egen skyld

Uanset hvilket renoveringsprojekt, du kaster dig ud i som et gør-det-selv-projekt eller hyrer en håndværker til at lave, så er det ofte noget, som kun vil være til gavn for dig selv. Hvis du vil lave renoveringer på huset for at øge værdien, så er det en god idé at tænke over, at tiden og pengene der er investeret i et sådant projekt, sjældent vil stå mål med den begrænsede øgede indtjening ved et eventuelt salg. Derfor bør du primært lave renoveringer på din bolig for din egen skyld.

Orienter dig, inden du gør det selv eller hyrer en håndværker

Mange ting i hjemmet og i haven kan du lave selv. Der er dog nogle ting, som kræver, at der hyres en professionel til arbejdet. Det kan eksempelvis være tilslutning af udendørslamper, hvilket kræver en autoriseret elektriker. Et andet eksempel er tilkobling af kloakrør til offentligt kloaksystem. Dette kræver nemlig en autoriseret kloakmester.

Visse ting inde i boligen kræver også en autoriseret håndværker, så derfor er det tilrådeligt, at du orienterer dig om, hvad du selv må lave, og hvad der kræver en autoriseret fagperson, inden du går i gang med renoveringsarbejdet.

Hvis noget bliver lavet forkert, kan du risikere skade på bygningskonstruktionen/installationen. Skader som disse kan være forårsaget af både damp, vand og el. Derfor anbefaler vi, at du kontakter en fagmand.