Guide: alt om elinstallationer, når du renoverer

Der er ingen tvivl om, at det er enormt spændende at påbegynde en renovering. Der er mange ting, der skal vælges og overvejes. Starter du fra bunden med renoveringen, kan det hurtigt blive et uoverskueligt og tidskrævende projekt. I forbindelse med dette glemmer mange at tænke elinstallationerne ind i renoveringen. Det er afgørende, at du vælger de rette elinstallationer, når du renoverer. Gennemtænker du ikke elinstallationerne i forbindelse med din renovering, vil du hurtigt ende med en upraktisk bolig med dårlige elinstallationer. Vil du vide, hvad du skal overveje i forhold til elinstallationer, når du renoverer bolig? Så læs med herunder, hvor du får en guide fyldt med alt den information du skal bruge om elinstallationer, når du renoverer.

Placering af stikkontakter

I forbindelse med renoveringen glemmer mange, at placeringen af stikkontakter i boligen er yderst relevant. Det er vigtigt, at du placerer stikkontakterne i din bolig er placeret med omtanke. Placerer du dine stikkontakter praktisk, undgår du ledninger og unødvendige stik overalt i hjemmet.

Det er først og fremmest vigtigt at placere mindst én stikkontakt i alle rum. På denne måde har du altid adgang til elektricitet uanset hvor i hjemmet, du befinder dig. Derudover skal du placere stikkontakterne det rette sted i rummet. I køkkenet er det eksempelvis praktisk at placere en stikkontakt tæt på køkkenmaskiner, der kræver strøm og elektricitet.

Den rette belysning

Udover den rette placering af stikkontakter, er det vigtigt, at du overvejer den rette belysning i din bolig. For at et rum kan fungere, er belysningen yderst vigtigt. En bolig kræver tre forskellige belysninger. Der er arbejdsbelysning, der ofte ses i kontoret. Denne belysning er med til at skabe fokus og koncentration i rummet. Herefter er der den generelle belysning. Denne belysning er neutral og findes blandt andet i entreer og køkkener. Til sidst er der stemningsbelysningen. Denne belysning er ifølge mange den vigtigste belysning, da det er netop denne, der skaber en hyggelig og rar stemning i et rum. Stemningsbelysningen findes oftest i soveværelset og stuen, hvor der skal være roligt, rart og afslappende.

Praktisk klimaanlæg

Rigtigt mange glemmer alt om klimaanlægget i boligen, når de renoverer. Dette er endnu en af de ting, der giver bagslag, når renoveringen er færdig, og man langt om længe flytter ind i boligen. Med et praktisk klimaanlæg kan du skifte temperaturen i alle rum i boligen. Om sommeren kan du f.eks. nedkøle et varmt og fugtigt rum, mens du om vinteren kan opvarme et koldt og ubehageligt rum. Du vil uden tvivl fortryde, hvis du glemmer at installere et praktisk klimaanlæg under din boligrenovering!

Vælg af elektriker

Når du har fået et klart overblik over, hvilke elinstallationer du skal huske, når du renoverer, er det tid til at finde en dygtig elektriker. Din elektriker skal kunne opfylde alle dine ønsker og behov for elinstallationer.

Kræver din bolig specielle elinstallationer, kan det være en god ide at kontakte en elektriker med særlige kvalifikationer. Der er mange forskellige elektrikere på markedet, så du tænker måske, hvordan du skal finde den rette. Her er det blot med at søge, indtil du finder den helt rette! Det er en fordel at være ude i god tid, så du har tid til at forklare dine specifikke ønsker om elinstallationerne i din bolig.