Hvad koster understrygning af tag

En god tommelfingerregel, for prisen på understrygning af tag, er at det ligger på omkring 100-150 kroner pr. kvm.

Prisen på understrygning kan dog være steget de sidste måneder, grundet tiden vi lever i. Ligesom der også kan være store udsving i priserne. De 100-150 kroner er gennemsnittet på understrygning af taget.

Ting som geografi, materialer og stand af taget, har stor indflydelse på prisen af understrygning af tagets hulrum.

Der er jo forskel på understrygning af tag, hvis det er ældre tegltage eller hvis det er betontage.

Ligesom der også stor forskel på, om der skal benyttes syntetiske fugemasse, elastiske fuge eller mørtel.

Vil du have et præcist estimat på opgaven, anbefales det at kontakte flere tagspecialister. På den måde kan du sammenligne priserne og arbejdet de vil udføre på dit tegltag.

Hvorfor skal du understryge taget?

En understrygning af tagets hulrum giver flere fordele.

Du kan se de vigtigste af dem her:

  • Forlænger tagets levetid
  • Støjdæmpende effekt
  • Lavere varmeregning
  • Bedre energimærke
  • Øget salgspris

Det er altså ganske mærkbare forbedringer, som en understrygning af tag fører med sig. Og så har vi ikke engang nævnt, at hvis dit tag er utæt, så kan det være at understrygningen hjælper på det også.

Ved at binde tagstenene sammen, får du nemlig en tættere tagflade. Og med den elastiske fuge dæmper vibrationerne fra trafikken sig samtidig.

Forlænger tagets levetid

Alene det, at en understrygning af dit tag kan forlænge tagets levetid, gør at understrygningen kan tjene sig selv hjem igen.

Hele tagfladen vil samtidig blive mere modstandsdygtig ved en kraftig storm.

Gamle tage, især tegltaget, trænger ofte til reparationer eller udskiftning, men måske en understrygning er nok på netop dit tag.

Hvis samlinger sprækker, så kan du på indersiden ved undertaget, få understrygning af tagstenene og tagkonstruktionen samt alle samlinger.

Fugemassen man bruger, i den moderne form, til både understrygning og overstrygning, kan holde i 20-30 år. På den måde kan du forlænge tagets levetid.

Den elastiske fuge dæmper vibrationerne

Bor du ved stærkt trafikerede veje, anbefales fugemassen frem for mørtel. Mørtlen krakelerer nemlig hurtigere, når der er vibrationer i tagstenene fra trafikken.

Det kan i sidste ende give revner og særlige huller i tagsten.

Husk at vælge fugens farve på de vandrette samlinger, så den passer sammen med resten af tagstenene.

Hvor lang tid tager en understrygning af tagstenene?

Normalt tager arbejdet omkring fire til seks uger, men det kan selvfølgelig variere meget. Alt efter størrelse og stand af tagfladerne og tagbelægningen.

Når arbejdet er overstået, kan du se frem til to til tre år uden nogen bekymringer, omkring vedligeholdelse af tagstenene. Hvis det vel og mærke er gjort korrekt og efter bogen.

Hvad er overstrygning af tagstenene?

Overstrygning bliver oftest anvendt, hvis der ikke er plads til understrygningen. Det kan være at undertaget ikke giver nok plads til det.

Det kan også være at tagkonstruktionen ikke praktisk anlagt, og derfor kan det næsten være umuligt at komme til at understryge taget.

I de fleste tilfælde drejer det sig om, at dit undertag ikke giver plads nok til en understrygning.

En overstrygning koster ca. det samme som en understrygning. I visse tilfælde kan det dog blive dyrere, grundet arbejdet foregår oppe på dit tag, i stedet for under tagstenenes konstruktion på loftet.

Er overstrygning lige så godt som understrygning

Det korte svar er; Ja det er det.

Det længere svar er; ja det er det, for det meste. Der kan være forhold ved arbejdsudførslen, der gør at den tætning der skal komme, måske ikke bliver helt lige så god på hele tagfladen, som ved en understrygning.

Men oftest falder det ud med samme resultat, ved både under- og overstrygning.

Det vigtigste er at stenene på hele tegltaget bliver tættet, så regn, fygesne og vinden nemmere kan prelle af husets tegltag.

Det minimere risikoen for fugt og dermed fugtskader, når vandet ikke kan trænge gennem teglene eller fugemassen.

Binde tagstenene sammen for en tættere tagflade

Når du får foretaget en overstrygning eller understrygning, så bliver tagstenene bundet sammen med enten fugemasse eller mørtel.

Fugemassen modstår sprækker bedre end mørtel, der kan samle sig i store klumper. Derfor anbefales fugemasse oftest til både understrygning og overstrygning.

Det er vigtigt at der ikke kommer revner i hverken fugemassen eller dit tegltag, når din tætning er færdiglavet.

Hvis de skulle opstå alligevel, så skal der være en garanti på fugerne og din renovering af huset. Den garanti bør dække din understrygning eller din overstrygning af tagstenene.