Lys i hjemmet? – sådan træffer du de gode valg  

En stor del af indretning af et hjem omhandler også vores valg af lys. Forskelligt lys kan give helt forskellige stemninger i et hjem, og dit valg har stor betydning. Vil du have et hjem, der er helt lyst op med én form for lys? Vil du have et hjem, der har flere forskellige slags lamper? Hvilken farve skal dit lys være? 

Der er mange beslutninger, som skal tages. Hvordan sikrer du, at du træffer de gode af slagsen? 

Hvilken type af lys skal du vælge?  

Først og fremmest er det en god idé, hvis du beslutter dig om, hvilken type af lys du vil have i hjemmet. For her er der mange muligheder. 

  • Halogen spot. Med halogen spot får du et simpelt og rent udtryk i dit valg af lys. Denne mulighed er især i de sidste par år blevet populær og kan således også findes i mange danske hjemme allerede nu. 
  • Væglamper. En måde, du kan få mere personlighed ind i hjemmet på, er ved at bruge væglamper som en del af din indretning. Det er ikke en løsning, de fleste bruger i dag, men det kan få dit hjem til at skille sig ud blandt mængden. 
  • Lysskinner. Vil du gerne have mere alsidighed ind i hjemmet, når det kommer til dit lysvalg, så kan lysskinner være en god mulighed for dig. Her kan du selv i høj grad styre lysretningen. 

Der findes også andre typer af lys, som du med fordel selv kan sætte dig endnu mere ind i. 

Skal du gå med én enkelt løsning eller flere forskellige?  

Det er dog samtidig relevant at tage spørgsmålet op om, hvorvidt du vil have én enkelt løsning til hele hjemmet, eller om du er åben for forskellige former for lys. 

Der er fordele ved begge løsninger. Vælger du en gennemgående form for lyskilde, vil du kunne skabe en rød tråd igennem de mange rum i hele hjemmet. Der vil ikke være forskel på, hvordan lyset bruges eller installeres, og du skal kun forholde dig til den enkelte løsning. 

Vælger du derimod at bringe flere forskellige for lyskilder ind i hjemmet, har du større mulighed for at skabe forskellige stemninger i forskellige rum. Det er nemlig ikke sikkert, at du vil have den samme slags lys i køkkenet og i soveværelset. 

Du skal tage beslutningen – skal du have én slags lampe eller måske flere?