Nye vinduer

Nye vinduer i dit hus tjener først og fremmest et praktisk formål, da de sørger for udkig til naturen udenfor, men tjener samtidig også økonomiske formål. Således er dine vinduer med til at sørge for isoleringen i dit hus, ligesom der er mange andre gode fordele ved vinduer, alt afhængig af typen af glas.

Det betaler sig derfor at undersøge markedet grundigt inden du køber, hvor du først bør undersøge dit behov til udskiftning eller renovering af dine vinduer, samt hvilken producent du køber fra, og hvilken type glas du ønsker i dine vinduer.

Her på siden har vi set nærmere på lige netop disse forhold, så du kan med fordel læse med videre her, hvis du gerne vil vide mere om nye vinduer. Derudover har vi også set nærmere på hvordan, du finder frem til de bedste tilbud på en montering af vinduer.

Vil du gerne have tilbud på montering af dine nye vinduer, så får du tre gratis tilbud på 3byggetilbud.dk. I tillæg til de tre gratis tilbud på montering af nye vinduer, slipper du også for alt besværet ved det opsøgende arbejde, og mange andre gode fordele.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Du bør først undersøge behovet for udskiftning eller renovering

Inden du køber bør du først undersøge behovet for en udskiftning, eller om du kan nøjes med en renovering af dine nuværende vinduer. Er du ved at udskifte dine vinduer som følge af skader og slitage, kan du spare gode penge ved at nøjes med en renovering, men det kræver at en renovering er mulig.

Vil du gerne skifte dine vinduer som følge af æstetiske årsager, er det i princippet lige meget om dine nuværende vinduer er funktionelle. I sådanne tilfælde kan du måske alligevel overveje, om du kan forskønne dine vinduer med en omgang maling, og på den måde også spare gode penge.

Der kan også være økonomiske årsager til at du vil udskifte dine vinduer, og hvor du blandt andet kan gå efter en højere isolationsevne. Her på du i første omgang undersøge, om det er muligt at renovere på dine vinduer, og opnå den samme isolationsevne.

Har du vinduer af en ældre årgang er sandsynligheden stor for, at du må udskifte dine vinduer hvis de er beskadigede, eller hvis du ønsker en større isolationsevne. Der er altså mange forhold at være opmærksom på, så overvej dine muligheder grundigt, inden du beslutter dig for en udskiftning af dine vinduer.

Gode råd til valg af nye vinduer

Ved køb af nye vinduer bør du tænke dig godt om inden du køber, og særligt overveje hvilken producent, glastype samt hvilke materialer du ønsker i dine nye vinduer. Vil du gerne vide mere om de bedste producenter, de forskellige glastyper, og hvilke materialer du kan få dine vinduer i, så læs med i de følgende, hvor vi kort gennemgår disse forhold.

Bedste producenter af vinduer

Markedet for at købe nye vinduer er stort, og det kan være svært at finde frem til, hvilke producenter af vinduer der er de bedste på markedet. For at gøre det nemmere for dig at finde en god producent af vinduer, har vi gennemgået markedet for at se på, hvilke producenter der har de bedste anmeldelser.

De bedste anmeldelser finder vi hos Spar vinduer og Klar vinduer, der begge er producenter med mange og gode anmeldelser på deres produkter. Af andre gode producenter kan nævnes KPK, Outline og Outtrup.

Vi anbefaler følgende producenter af vinduer:

 • Spar vinduer
 • Klar vinduer
 • KPK
 • Outline
 • Outtrup

Glastyper til vinduer

Der findes mange forskellige glastyper til vinduer, som alle kommer med hver deres fordele. Et godt råd er derfor at være grundig i dit valg af glastype, så du er sikker på at få valgt den helt rigtige glas type til dine vinduer.

Eksempelvis er nogle glastyper bedre til badeværelser og toiletter, da de forhindrer personer udefra i at kigge ind gennem vinduerne, mens andre vil have større lydisolerende egenskaber, eller minimere lysindfaldet i dit hjem

Hærdet glas

Hærdet glas er en ekstra hårdfør og holdbar glastype, der er endnu bedre til at modstå skader og brud, sammenlignet med helt almindeligt glas. Hærdet glas er derfor særligt velegnet til steder, hvor det må forventes at vinduet og glasset udsættes for en del belastning, eksempelvis på vinduer der er udsat for slemmere vejrforhold.

Lamineret glas

Lamineret glas består af flere lag glas sat sammen gennem en lamineringsproces. Det har ikke mindst den store fordel, at når lamineret glas går i stykker, vil glasset blive holdt sammen af den laminerede folie. Dermed undgås der at glasset smadres i mange mindre stykker, hvilket øger personsikkerheden. Denne type glas kendes eksempelvis fra bilruder, og går også under navnet sikkerhedsglas.

Lydisolerende glas

Med lydisolerende glas får du som navnet antyder, vinduer og glas med ekstra gode lydisolerende egenskaber. Bor du i et område med meget larm og støj, så er lydisolerende glas måske det du leder efter. Et godt valg af glas til dine vinduer hvis du bor midt i byen.

Solafskærmende glas

Ønsker du et mindre lysindfald i dit hus eller bolig, så er solafskærmende glas løsningen. Samtidig har solafskærmende glas andre gode fordele, da glasset er belagt med en sølvbelægning, der øger isolationsevnen, samt forebygger kuldenedfald fra dine vinduer. Oplagt valg af glas til syd- og vestvendte retninger, eller til dig der ønsker større kontrol med kuldenedfald og isolationsevne.

Sandblæst glas

Til badeværelset eller toilettet bør du vælge sandblæst glas, der forhindrer at personer udefra kan kigge ind gennem glasset. Med sandblæst glas skal du være opmærksom på, at du får et mindre lysindfald sammenlignet med Costwold glas, men samtidig også det mest uigennemsigtige glas til dine vinduer.

Costwold glas

Costwold glas er ligesom sandblæst glas velegnet til badeværelser og toiletter, eller til andre steder hvor der er et ønske og behov om, at forhindre personer udefra i at kigge ind gennem vinduerne. Costwold glas består af energi- og råglas, hvilket giver en højere grad af lysindfald, men som samtidig gør Costwold glas en anelse mere gennemsigtigt, til sammenligning med sandblæst glas.

Materialer til vinduer

Til dit valg af materialer til dine vinduer anbefaler vi tre løsninger, vinduer i træ, en kombination af aluminium og træ, samt vinduer i PVC. Dit valg bør ikke mindst afhænge af beliggenheden på dit hus, om du ønsker nem vedligeholdelse, samt æstetiske og prismæssige forhold.

Trævinduer

Trævinduer er den klassiske løsning, og det vil altid være trævinduer du finder, på huse og boliger af ældre årgange. Trævinduer anvendes stadig i dag, selv om de fleste er gået over til at bruge en kombination af træ og aluminium. Trævinduer vil normalvis bestå af fyrretræ, men kan også fås i andre træsorter.

Træ/alu vinduer

Ved vinduer der består af en kombination af træ og aluminium, vil indersiden af vinduet stadig bestå af træ, mens ydersiden af vinduet vil bestå af aluminium. Det giver både en mere hårdfør yderside, der samtidig er nemmere at rengøre og vedligeholde. Af den årsag er vinduer med en kombination af træ og aluminium, at foretrække frem for vinduer i træ.

PVC-vinduer

Vinduer i PVC består af en form for plastik (PVC), er den type af vinduer der giver den klart nemmeste rengøring og vedligeholdelse. Bor du i et område hvor dine vinduer er meget udsat, kan vinduer i PVC være et oplagt valg. Det gælder også ved kyststrækninger og andre steder med havgus i atmosfæren, eller ved mere saltholdige miljøer.

Indbrudssikre vinduer

Du bør overveje hvor høj en grad af indbrudssikring du ønsker af dine vinduer. Nok kan et vindue aldrig gøres helt indbrudssikkert, men vinduer kan i dag være opbygget på en sådan måde, at det bliver meget mere besværligt at bryde dem op.

Når du skal tages stilling til graden af indbrudssikring ved dine vinduer. skelnes der mellem seks forskellige niveauer. De forskellige niveauer vil sige noget om, hvor lang tid det tager at bryde vinduet op. Vi anbefaler at du ikke vælger vinduer med en indbrudssikring på under 2N, da indbrudssikringen der ligger under dette niveau, ikke er til den store nytte.

Garanti på vinduer med DVV

Du bør så vidt muligt købe vinduer der er kvalitetsmærket med DVV, da dette er en indikation på, at du får et vindue med god kvalitet. DVV er et kvalitetsmærke der sikrer, at dine vinduer holder til de danske vejrforhold. Samtidig giver mærket adgang til at klage, hvis ikke dine vinduer holder som lovet.

Køber du vinduer der er kvalitetsmærket med DVV, vil du som minimum få fem års garanti på dine vinduer. Det er dog muligt at få meget længere garanti, da nogle producenter tilbyder helt op til 25 års garanti, når du køber deres produkter mærket med DVV.

Inden du køber

Inden du køber bør du gøre dig en række overvejelser, for at se på om du har valgt de helt rigtige vinduer. Vi har allerede været inde på mange af de forhold, som du bør være særligt opmærksom på ved køb af nye vinduer til dit hus eller bolig.

Du kan opnå en større sikkerhed ved dit køb af nye vinduer, hvis du overvejer følgende inden du køber:

 • Er udskiftning nødvendig eller kan du nøjes med renovering
 • Hvilken producent skal du vælge
 • Hvilken type glas skal du have i dine vinduer
 • Hvilke materialer skal dine vinduer bestå af
 • Hvor høj en grad af isolationsevne skal dine vinduer have
 • Hvordan skal dine vinduer se ud
 • Andre behov

Montering af vinduer

Når du har fået købt og leveret dine nye vinduer, skal vinduerne i sagens natur før eller siden monteres på dit hus. Når det kommer til monteringen kan du vælge et gør det selv projekt, eller at få hjælp af en professionel montør.

Ved at gør det selv projekt opnår du ikke mindst den fordel, at du vil sparer en masse penge på monteringen, da der ikke vil være udgifter forbundet med en montørs arbejdskraft. Til gengæld løber du en større risiko, da sandsynligheden for en ukorrekt montering af dine vinduer stiger.

En ukorrekt eller ufuldstændig montering af dine vinduer er ikke godt, da dine vinduer blandt andet ikke vil have den samme isolationsevne, og måske ikke lukker helt tæt, hvilket øger risikoen for at der trænger vand og fugt ind gennem vinduerne.

Derfor er det ofte den bedste løsning med en professionel montør, der har de nødvendige kompetencer til at løse opgaven tilfredsstillende, og så du får monteret dine vinduer korrekt i første forsøg.

Vil du gerne have tilbud på monteringen af dine nye vinduer, så anbefaler vi at du benytter dig af 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så modtager du tre gratis tilbud på kun tre dage, og helt uden at du selv skal stå for det opsøgende arbejde.Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

 

Få 3 gratis tilbud på montering af dine nye vinduer

På 3byggetilbud.dk kan du hurtigt og nemt få tre gratis tilbud på montering af vinduer, og hvor du samtidig vil undgå selv at skulle bruge tid på, at finde en montør med tilbud på din opgave. Så snart du har indsendt en opgavebeskrivelse, vil du således få tre gratis tilbud, alt sammen inden der er gået tre dage.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk opnår du derudover flere andre gode fordele, der ikke mindst har at gøre med de ofte fordelagtige tilbud, som du vil modtage på monteringen af dine vinduer. De fordelagtige tilbud kommer som følge af den store konkurrence om at vinde din opgave, hvilket ofte vil få montørerne til at tilbyde lavere priser, alt sammen til din store fordel.

Når du accepterer et tilbud du har fået gennem 3byggetilbud.dk, medfølger der dertil en entrprisegaranti på din opgave. Det betyder at du vil være økonomisk forsikret i tilfælde af, at dine vinduer monteres med fejl eller mangler. Entreprisegarantien er altså en stor økonomisk fordel, der beskytter hvis ikke dine vinduer monteres korrekt.

Få 3 gratis tilbud på montering af nye vinduer:

 1. Beskriv din opgave så kort og præcist som muligt
 2. Indsend din opgavebeskrivelse via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
 3. Modtag tre gratis og uforpligtende tilbud på kun tre dage

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk