Renoverer du hus? Mon du skal vælge naturgasfyr eller varmepumpe?

Er du i gang med at undersøge mulighederne for at renovere dit hus, kan et af de spørgsmål du stiller dig selv være, om du også skal foretage en energirenovering. Ved en energirenovering gælder det både om at efterisolere, men også om at sikre den rette energikilde i din bolig.

Her kan du stå med spørgsmålet om du skal vælge naturgasfyr eller varmepumpe, og netop dette spørgsmål ser vi nærmere på i denne artikel. Overordnet set kan det allerede nu konkluderes, at naturgasfyr priserne er eksploderet voldsomt, og at der derfor er meget der taler for, at man bør vælge at skifte til en varmepumpe.

Vælger du alligevel naturgasfyr til din bolig, skal du være opmærksom på de høje priser på naturgas. De høje priser følger af konflikten og krigen i Ukraine, der har ført til et politisk spil om adgangen til ressourcer mellem Rusland og Europa. Det har medført et stop for naturgas fra Ruslands side, hvilket har medført at priserne på at bruge naturgasfyr er eksploderet voldsomt.

Derfor kan du have fordel af at vælge varmepumpe i stedet for naturgasfyr, da der er tale om en klart billigere løsning i øjeblikket. Dertil er det ikke til at sige noget om, hvor længe priserne på at bruge naturgasfyr vil være så høje. Derfor bør du kraftigt overveje at vælge varmepumpe.

En varmepumpe har dertil endnu en fordel over naturgasfyr, i tillæg til at være et billigere alternativ, da en varmepumpe også er et mere miljøvenligt valg. Der er således ikke tale om afbrænding af fossile brændstoffer, når du gør brug af en varmepumpe, til forskel fra at gøre brug af et naturgasfyr.

Økonomi og klima er nogle af de vigtigste parametre at overveje, når det kommer til dit valg af energiforsyning til din bolig. Her er der væsentlige fordele ved varmepumper i øjeblikket, både hvad angår økonomi og klima, hvilket er meget tungtvejende fordele, når det kommer til at vælge din energiforsyning og energikilde til din bolig. Som det kan ses er der meget der taler for, at vælge en varmepumpe i stedet for at gøre brug af et naturgasfyr.

Dette bør også være tungtvejende fordele for dig, når du selv skal afgøre, hvorvidt du skal bruge naturgasfyr eller vælge en varmepumpe. Du bør samtidig undersøge markedet for alle andre tilgængelig muligheder, for at se på, om der er andre alternativer der er bedre for dig.