Renovering og bæredygtighed: Klassisk dansk design

De fleste af os, som begiver os ud i et renoveringsarbejde med huset, vil gerne gøre det så bæresygtigt som overhovedet muligt! Vi er jo alle sammen klar over, at vi alle bærer et ansvar i forbindelse med klimaforandringerne. De fleste af os oplever også, at vi ønsker at købe nye møbler efter en stor renovering – og så skal disse møbler jo også gerne være bæredygtige! Men hvad er bæredygtige møbler egentlig og hvor finder du dem?

Bæredygtige møbelproducenter

Hvis man gerne vil se efter møbler til sit hus, som er bæredygtige, må man lave sine undersøgelser. Der findes nemlig mange forskellige møbelproducenter i Danmark! Men hvordan ved du, at de er bæredygtige?

Mange af møbelproducenterne skilter faktisk med deres bæresygtige løsninger. Dog er det langt fra alle! Nogle gange er du nødt til at undersøge den specifikke møbelproducent nærmere – enten på internettet eller ved at lede længe på møbelproducentens hjemmeside.

Du kan eventuelt tjekke, hvor og hvordan diverse møbler er produceret. Er de produceret i Danmark, Europa eller endnu længere væk? Har møbelproducenten investeret i nogle bæresygtige løsninger på den ene eller den anden måde? Der er mange ting, som du kan se efter.

Klassisk dansk design

En tommelfingerregel er dog, at klassisk dansk design oftest er produceret på en mere bæredygtig måde. Produktionen af disse er nemlig meget sjældent outsourcet til andre lande, hvilket unægteligt betyder at materialer og færdigproducerede møbler ikke skal fragtes frem og tilbage.

I Danmark har vi også diverse regler, som skal overholdes, når det handler om produktion og produktionsarbejdere. Dette betyder, at når du køber et klassisk dansk design møbel, støtter du en dansk produktion, som ikke udnytter eller tager arbejdere for givet i et uland. Derfor er købet af dansk design også ofte meget etisk korrekt.

Holdbarhed er lig med bæredygtighed

Hvis du køber danske designermøbler tager du automatisk et bæredygtigt valg, idet disse møbler unægteligt holder længere end mange andre. Disse møbler er af høj kvalitet, hvilket gør at de holder i mange år fremadrettet. Du skal nu ikke ud og købe nye møbler meget længe, hvilket gør at du sparer på jordens ressourcer – og er der noget mere bæredygtigt end dette?

Om du tænker meget over bæredygtighed og ønsker at tage grønnere beslutninger eller ej, er der ingen tvivl om, at danske møbeldesigns hurtigt kan være en god mulighed, hvis du gerne vil investere i nye møbler efter en renovering.