Slibning af betongulv

Mange boligejere og virksomhedsejere bruger betongulve i deres hjem og på deres kontorer, fordi de kan være ganske nemme at holde og flotte og er lette at holde rene. Med tiden vil et betongulv dog før eller siden blive slidt til, og når det sker, kan det være en fordel med en slibning af betongulv.

Det gælder også hvis du gerne vil lægge en gulvbelægning ovenpå dit betongulv. Før du kan tilføje en farvet væske efterfulgt af en belægning af epoxy, urethan eller voks for at få et betongulv til at stråle, skal du forberede gulvets overflade.

Vil du gerne vide mere om dine mulighederne med en slibning af betongulv, herunder om fordele og priser, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor vi også har set nærmere på, hvor du får de bedste tilbud på en slibning af betongulv.

Du kan også få tilbud på slibning af betongulv allerede nu, og hvor vi i så fald anbefaler 3byggetilbud.dk. Her får du tre gratis tilbud på slibning af betongulv, helt uden selv at skulle bruge tid på det opsøgende arbejde med at finde en gulvsliber. Du indsender således blot en opgavebeskrivelse, og så modtager du tre gratis tilbud efter få dage.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Hvad er en gulvafslibning

En gulvafslibning er en proces hvorved man med maskiner, sliber overfladen på et gulv, for at give en blank og pæn overflade, fri for ridser, revner, pletter, snavs og andet skidt, og er ikke mindst fordelagtig på trægulve, betongulve og epoxygulve.

Med en gulvafslibning får du dit gulv til at fremstå flot og nyt, med hele jævne og pæne overflader. Dermed får du et flottere udtryk på dit gulv, der kan være med til at give hele dit hjem et løft. De jævne og pæne overflader gør det derudover også mere komfortabelt, at gå rundt på gulvet af gulvafslibningen.

Du slipper altså for en hel udskiftning af dit gulv med en gulvafslibning, og sparer dermed en masse penge. Dertil er der andre gode fordele ved en gulvafslibning, der blandt andet vil give en bedre belysning. De nyslebne og blanke overflader på gulvet, vil nemlig være bedre til at reflektere både sollys og kunstig lys.

Efter en gulvafslibning er det normalt at påføre en overfladebehandling, for at give ekstra beskyttelse til gulvet. Det kan være overfladebehandlinger såsom lak, olie eller voksbehandlinger. Til trægulve kan man også med fordel påføre en ludbehandling, for at fremhæve lyse trægulves naturlige farver.

Fordelen ved slibning af betongulv

Som nævnt ovenfor vil du med en slibning af betongulv, få et betongulv der er pænt og flot som nyt, og som vil være helt fri for ujævnheder i overfladen. Det giver både et flottere gulv der kan give hele hjemmet et løft, og gør samtidig gulvet endnu mere behageligt at gå på.

Derudover vil de blanke overflader, særligt i en kombination af beton og epoxy, være bedre til at reflektere lys fra solens stråler, lamper og andet, der får dit hjem til at fremstå lysere i løbet af dagen, og kan spare dig for penge til belysning.

Du vil også opnå et bedre indeklima som følge af en gulvafslibning. Et slidt gulv med ridser, revner og fordybninger, vil nemlig være meget udsatte for støv, snavs og andet skidt. Ved at have jævne overflader fri for støv, snavs og andet skidt, holdes gulvet bedre rent, hvilket er med til at give et bedre indeklima.

Endeligt er der også forbundet en stigning af din boligs værdi med en gulvafslibning. Stigningen er måske ikke så stor, afhængig af hvor mange af dine gulve der skal slibes, men det giver et bedre helhedsindtryk af din bolig, der kan være medvirkende til at overbevise en køber.

En gulvafslibning kan derfor være meget fordelagtig, i forbindelse med at du sætter din bolig til salg. Helt nyslebne gulve, sammenlagt med andre renoveringer i dit hjem, kan få dit hjem til at fremstå endnu mere attraktivt for en køber.

Værd at vide om slibning af betongulv

Ved en slibning af betongulv kan du gå ud fra, at jo mere jævn overfladen på dit gulv er, jo større holdbarhed vil du gulv have. En mere jævn overflade er mere modstandsdygtigt over for slagskader, varme og vand. Det gælder derfor om at være meget detaljeret, og opnå så jævn en overflade som muligt, når der foretages en gulvafslibning.

Ved nogle opgaver er gulvet i en så slem tilstand, enten som følge af slitage eller skader, at en finere slibning af gulvet ikke er tilstrækkelig. I sådanne tilfælde er det ofte nødvendigt, først at foretage en grovere afhøvling af gulvet, inden der foretages en finere gulvafslibning.

Det er også værd at overveje hvilken metode, eller slibning, der er bedst til dit gulv. En slibning med en diamantklinge er den bedste løsning, da du får den bedste mulighed for slibning i forskellige grovheder, der giver det bedste resultat. Slibning med diamantklinger er også den dyreste, men vi anbefaler altid og så vidt muligt, at du benytter dig af slibning med diamantklinger.

Betongulv som underlag til anden gulvbelægning

Ofte vil underlaget til andre gulvbelægninger være et betongulv, og har du også planer om at bruge dit betongulv som underlag til en anden gulvbelægning, er det meget vigtigt at du sørger for, at overfladen på dit betongulv er helt jævnt og plant.

Er dit betongulv ikke helt jævnt og plant, og lægger du en ny gulvbelægning ovenpå, vil risikoen for skader på dit gulv i fremtiden være meget stor. På sigt vil det føre til skader og skævvridninger i dit gulv, så sørg for at foretage en grundig slibning af betongulv, inden du lægger et nyt gulv ovenpå.

Som gulvbelægning ovenpå et betongulv kan man lægge alle typer gulvbelægninger, men vi anbefaler særligt en epoxybelægning. Epoxy er et flydende materiale der males på et betongulv, og giver et fantastisk flot og blank udtryk i gulvet.

Gør det selv eller professionel gulvsliber

Har du kompetencer og erfaring kan du godt selv stå for, at foretage en slibning af betongulv. Det er vigtigt i den forbindelse at være opmærksom på, at der skal benyttes store og tunge maskiner, som godt kan være besværlige at håndtere.

Håndteres de store og tunge maskiner ikke korrekt, kan det ødelægge din slibning af betongulv. Dette hvis der køres forkert hen over gulvet med maskinerne, eller hvis du tænder og slukker maskinerne på de forkerte tidspunkter. Det kan blandt andet sætte spor i gulvet, og andre mærker og fordybninger.

Af den årsag kan det mange gange være bedst, at benytte en professionel gulvsliber. Med en professionel gulvsliber vil du få et flot resultat i første forsøg, og undgår dermed at skulle foretage endnu en slibning af dit betongulv. Du opnår dermed både et flottere resultat, og undgår samtidig at skulle bruge tid eller penge, på at foretage endnu en slibning af betongulv.

En anden stor fordel ved at benytte en professionel gulvsliber er, at du slipper for at skulle leje udstyr til din gulvafslibning. Det kan være besværligt og tidskrævende at leje maskiner, noget du slipper for med en professionel gulvsliber, som medbringer sine egne maskiner og udstyr til opgaven.

Har du derfor et projekt med slibning af betongulv, så anbefaler vi at du benytter dig af en professionel gulvsliber. Du opnår en større sikkerhed for at ende med et flot og holdbart resultat, samtidig med du undgår besværet med leje af maskiner, og ikke mindst alt det hårde arbejde forbundet med din gulvafslibning.

Sådan finder du den bedste gulvsliber

Når du leder efter en gulvsliber til din slibning af betongulv, er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige gulvslibere. Ved at få tilbud på din slibning af betongulv af flere forskellige gulvslibere, kan du sammenligne de forskellige tilbud på priser og fordele. Dette gør det nemmere at finde frem til, og vælge det helt rigtige tilbud.

Inden du vælger at få tilbud fra de forskellige gulvslibere, bør du dog først undersøge de enkelte gulvslibere nærmere, for at sikre dig de har de fornødne kompetencer. Det gøres bedst ved at tjekke op på deres anmeldelser, og hvor du kan se hvad tidligere kunder har haft af oplevelser.

At besøge hjemmesider og andre sociale medier kan også være en god ide, da der her ofte vil være billeder og video af tidligere opgaver, og hvor du kan få en fornemmelse af, hvor dygtig gulvsliberen er, og hvor godt gulvsliberen vil klare din slibning af betongulv.

Det kan også ofte være en økonomisk fordel, at finde en gulvsliber i det lokalområde hvor du bor. På den måde slipper du nemlig for alle de ekstra udgifter, der ellers ville være forbundet med, at gulvsliberen vil have en længere transport til og fra opgaven.

Hvad koster slibning af betongulv

Prisen på en slibning af betongulv kan variere, da der vil være forskel på kompleksiteten ved de enkelte opgaver. Normalvis vil en slibning af betongulv koste i omegnen af 400 kr. pr. m2, hvilket inkluderer moms, overfladebehandling og arbejdskraften til en gulvsliber.

Da ingen opgaver er ens, og da der blot er tale om vejledende priser, kan ovenstående pris på en slibning af betongulv, ikke sige noget om prisen på din egen gulvafslibning. For at få en mere præcis pris på din egen slibning af betongulv, er det nemmest at indhente et tilbud med pris fra en gulvsliber.

Vil du gerne have tilbud med pris på din slibning af betongulv, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk, og hvor du samtidig undgår besværet ved, selv at skulle finde frem til en gulvsliber med tilbud. Du indsender blot en opgavebeskrivelse, og så modtager du dine tre gratis og uforpligtende tilbud inden for ganske få dage.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis tilbud på slibning af betongulv

Ønsker du en slibning af betongulv kan du få tre gratis tilbud på 3byggetilbud.dk, og hvor du samtidig slipper for selv at skulle bruge tid på det opsøgende arbejde. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage tre gratis tilbud på en slibning af beton, som sagt helt gratis og på kun tre dage.

De tilbud du vil modtage gennem 3byggetilbud.dk vil ofte være meget billige tilbud, der hænger sammen med den store konkurrence om at vinde din opgave. Gulvsliberne der afgiver tilbud ved nemlig, at de er i hård konkurrence med andre gulvslibere, og vil derfor tilbyde lavere priser og andre gode fordele.

Ved at acceptere et tilbud du har modtaget gennem 3byggetilbud.dk, vil du være økonomisk forsikret i tilfælde af, at din slibning af betongulv leveres med fejl eller mangler. Den medfølgende entreprisegaranti er således din garanti for, at du modtager et tilfredsstillende resultat.

Få 3 gratis tilbud på slibning af betongulv:

  1. Beskriv dit betongulv hvorpå du ønsker en slibning
  2. Indsend beskrivelsen af din opgave
  3. Modtag tre gratis tilbud på under tre dage

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk