Understrygning

Er dit tegltag blevet utæt som følge af en nedslidt understrygning, er det meget vigtigt du får gjort noget ved problemet med det samme. En funktionel understrygning er nemlig meget afgørende for, at der ikke trænger vand og fugt ind under taget.

Trænger der først vand og fugt ind under taget, kan det have store konsekvenser. Vand og fugt der trænger ind under taget, øger nemlig risikoen for store og omfattende skader, ikke bare på taget, men på hele huskonstruktionen.

Har du derfor et utæt tag som følge af en nedslidt understrygning, eller har du mistanke om, at det kunne være på tide med en ny understrygning af dit tag, så bør du læse med videre her på siden.

Vi giver dig således her på siden en masse brugbar viden om en understrygning, herunder hvad det er, hvordan den laves, hvilke fordele den medfører, hvad den koster, samt hvor og hvordan du finder frem, til de bedste og billigste tilbud på din understrygning.

Vil du gerne have tilbud på en understrygning allerede nu, så anbefaler vi at du får tre gratis tilbud på 3byggetilbud.dk, hvor du i tillæg til de gratis tilbud slipper for det opsøgende arbejde, og får mange andre gode fordele.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Hvad er en understrygning

En understrygning er en proces hvorved sprækkerne mellem tagstenene på et tag tætnes, så det forhindres at der kommer vand og fugt ind under tagbelægningen. En understrygning tjener dermed et meget afgørende formål, da den beskytter dit hus med vand- og fugtskader.

Selve teknikken med en understrygning er efterhånden et levn fra fortiden, da man i dag i stedet benytter et undertag. Et undertag har det samme formål som en understrygning, nemlig at sikre at der ikke kommer vand og fugt, ind under tagbelægningen og ind i huset.

Det er derfor som regel kun ved ældre huse, at der vil være behov for en understrygning. Med tiden vil understrygningen miste sin effekt, og der er derfor vigtigt løbende at vedligeholde understrygningen.

Da en understrygning er afgørende for at dit tag kan tjene sit formål, og forhindre at der trænger vand og fugt ind i huset, er det vigtigt du er meget opmærksom på, hvornår det er tid til en ny understrygning af dit tag.

Sådan foretages en understrygning

En understrygning af tag er ikke en særligt krævende opgave, men skal dog ikke forveksles med, at det er en nem opgave at udføre for uerfarne. Sammenholdt med det afgørende formål som understrygningen tjener, er det derfor bestemt ikke opgave, som vi anbefaler du selv tager dig af.

Skal du af den ene eller anden årsag selv stå for din understrygning, så følger der her lidt indledende råd og vejledning. Inden du går i gang bør du dog sikre dig, at du har helt forstand på hvad det er du laver. Det kan være en god ide at rådføre dig med en byggesagkyndig, der kan rådgive undervejs på opgaven.

Når du skal i gang med din understrygning er første skridt, at sørge for at fjerne resterne mørtel eller fugemasse. Herefter bør du rense dine tagsten, da mørtel og fugemasse klæber bedre, på helt rene tagsten. Det samme gælder for fugtigheden, så sørg for at vande dine tagsten grundigt inden du går i gang.

Når dine tagsten er blevet renset og vandet er det blevet tid til at påføre mørtel eller fugemasse, der påføres i både vandrette og lodrette linjer. Sørg for at være grundig og komme helt rundt i hjørnerne, så du opnår så god en tæthed som muligt. Afslutningsvis glattes fugerne, for at give et pænere resultat.

Skal du bruge fugemasse eller mørtel

Ved en understrygning er det muligt at bruge enten fugemasse eller mørtel, der minder meget om hinanden, men som alligevel har nogle forskelle. Traditionelt set har det været brugt mørtel, mens der ved moderne byggeri oftest bliver benyttet fugemasse. Et godt råd er dog, at benytte det samme materiale, som der var brugt på den gamle understrygning.

Fugemasse klæber bedre til tagsten og har en bedre elasticitet, hvilket medfører at fugemasse giver en større beskyttelse mod sprækker og revner i understrygningen. Det skyldes at den større elasticitet giver mulighed for, at taget bedre kan bevæge sig.

At fugemassen samtidig klæber bedre til tagstenene gør, at der skabes en mere tæt og fast overflade, hvilket beskytter i endnu højere grad mod utætheder, sprækker og revner i understrygningen.

Skal du bruge mørtel til din egen understrygning, er det vigtigt at finde en mørtel, der efterligner fugemassens kvaliteter bedste muligt. Det gælder altså om at finde en mørtel der klæber godt, og som samtidig har en god elastisk evne.

Fordelen ved en understrygning

Som vi allerede har været inde på i de foregående afsnit, så tjener en understrygning et meget afgørende formål, da den beskytter mod at der trænger vand og fugt ind under taget. Den klare fordel ved en understrygning er dermed, at du undgår vand- og fugtskader i dit hus, der ofte vil medføre meget dyre renoveringer af både tag og hus.

Der er altså store praktiske fordele ved en understrygning, da den undgår du får vand og fugt ind i huset, hvor vand- og fugtskader kan føre til sundhedsrisiko ved svamp, og generelt et dårligere indeklima.

Samtidig er der klare økonomiske fordele forbundet med en understrygning, da de renovering og reparationer af skader som følge af vand- og fugtskader, ofte vil være meget dyre og omfattende.

Hvad koster en understrygning

Prisen på en understrygning kan godt variere en del, da den er afhængig af en række faktorer. Her vil det ikke mindst være tagets generelle tilstand, samt den generelle kompleksitet og sværhedsgrad ved opgaven, der vil have afgørende indflydelse på prisen. Som regel vil prisen på en understrygning være mellem 100-200 kr. pr. m2.

Bemærk at ovenstående prisestimat ikke kan sige noget præcist, om prisen på lige netop din understrygning. Det kræver en smule forhåndsviden om opgaven, før det bliver muligt at sige noget om en reel pris.

Ønsker du derfor en præcis og reel pris på din egen understrygning, får du den nemmest ved at lade en håndværker besigtige din opgave, med henblik på at give et efterfølgende tilbud med pris på din understrygning.

På 3byggetilbud.dk får du tre gratis tilbud med pris på din understrygning hurtigt og nemt, da du blot indsender en opgavebeskrivelse, får tre gratis og uforpligtende tilbud på kun tre dage.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Gode råd til at finde den rigtige håndværker til din understrygning

Vi anbefaler at du til enhver tid får professionel hjælp til din understrygning, så du på den måde er sikret et holdbart resultat. Understrygningen på dit tag tjener som sagt et meget afgørende formål, og det er derfor meget vigtigt den udføres korrekt.

Derfor er der også god grund til nøje at overveje dit valg af håndværker, så du er sikret så høj en kvalitet som muligt. I forbindelse med at du skal finde en håndværker til at lave din understrygning, kan du med fordel benytte dig af følgende tips:

  1. Få flere tilbud – Det betaler sig at få flere tilbud fra forskellige håndværkere, da du kan sammenligne de forskellige tilbud på priser og fordele, og på den måde få nemmere ved, at finde det helt rigtige tilbud for dig.
  2. Undersøg anmeldelser – Inden du accepterer til et tilbud fra en håndværker på din understrygning, bør du bruge lidt tid på at undersøge håndværkerens anmeldelser, hvor du kan få indblik i, hvad tidligere kunder har haft af oplevelser med håndværkeren. Det kan være med til at give dig en større sikkerhed, når du skal vælge håndværkeren til din understrygning.
  3. Find en håndværker lokalt – Benytter du dig af en håndværker der kommer længere væk fra, vil der være ekstra udgifter forbundet med håndværkerens længere transport. Det er derfor ofte billigere, og som regel mere praktisk, at finde en håndværker i det lokalområde hvor du bor.

Få 3 gratis tilbud på en understrygning

Ved at indsende en beskrivelse af tilstanden på dit tag til 3byggetilbud.dk, får du tre gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning. Du indsender således bare en opgavebeskrivelse, og så vil du modtage dine gratis og uforpligtende tilbud, inden der er gået maksimalt tre dage.

Du skal dermed ikke selv bruge tid på det opsøgende arbejde, da 3byggetilbud.dk påtager sig alt ansvaret for, at finde tre håndværkere med tilbud på din understrygning. Det er dog ikke de eneste fordele du opnår, når du vælger at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

De tilbud du vil få på din understrygning gennem 3byggetilbud.dk, vil være meget prisvenlige og fordelagtige tilbud. Der eksisterer nemlig en hård konkurrence mellem håndværkerne, der for at vinde din opgave, ofte vil tilbyde lavere priser og andre gode fordele.

Dertil vil du være økonomisk forsikret med den medfølgende entreprisegaranti, der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave. Entreprisegarantien er dermed din økonomiske garanti for, at du får leveret et tilfredsstillende og forventet resultat.

Få 3 gratis tilbud på din understrygning:

  1. Beskriv det tag der skal have en understrygning
  2. Indsend din beskrivelse til 3byggetilbud.dk
  3. Få tre gratis tilbud på kun tre dage

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk