Algebehandling af tag

Har du et tag der er udsat for alger og mos, så kan en tagrensning med en efterfølgende algebehandling, få dit tag til at se ud som næsten nyt igen.

Her på siden finder du en masse brugbar viden om tagrensning og algebehandling af tag, herunder priser på en algebehandling, hvordan en algebehandling påføres, samt hvor du finder frem til de bedste tilbud på en algebehandling af tag.

Ønsker du tilbud allerede nu på din algebehandling af tag, så får du tre gratis tilbud på 3byggetilbud.dk. Du indsender blot en beskrivelse af din opgave, og så vil du inden for kun tre arbejdsdage, modtage tre helt gratis tilbud på en algebehandling af tag.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Sådan foregår en algebehandling af tag

Inden dit tag kan blive algebehandlet, er det nødvendigt først at foretage en tagrensning. Dette for at sikre at den efterfølgende algebehandling, får nemmere ved at sætte sig i tagbelægningen.

En tagrensning foregår nemmest med en højtryksspuler, samt med en børste til at fjerne det skidt og snavs, der ikke spules væk under højtryksspulingen. Vær opmærksom på, at det ikke er alle typer af tagbelægninger, der har godt af hverken højtryksspuling eller at blive børstet på.

Med tagrensningen overstået er det tid til at påføre algebehandlingen. Det er muligt både at være på taget under algebehandlingen, men det mest praktiske er at påføre algebehandlingen ved hjælp af en lanse, der kan betjenes nede fra jorden af. Med den lange lanse sprøjtes algebehandlingen rundt på taget.

Hvad er fordelen ved en algebehandling

Den klare fordel ved en algebehandling af tag, er at taget bliver fri for mos og alger. Det giver et meget pænere æstetisk udtryk på taget, og vil samtidig beskytte mod, at der i fremtiden kommer alger og mos på taget.

Vær dog opmærksom på at en algebehandling af tag tager tid, og at der kan gå op til et år, før det fulde resultat viser sig. Er der tale om moderate til slemme tilfælde, så er det nødvendigt med flere behandlinger over tid, og den samlede proces kan godt løbe op i flere år.

Som udgangspunkt vil de fleste mene at en algebehandling kun er kosmetisk, det vil sige, at der ikke er nogen beskyttende effekt af taget, udover at algebehandlingen fjerner mos og alger, og vil beskytte mod fremtidig vækst.

I nogle tilfælde kan en algebehandling dog været direkte skadeligt for taget, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på, og undersøge din tagbelægning, inden du ender med at påføre dit tag en skadende algebehandling.

Hvilke typer tagbelægning har godt af en algebehandling

Inden du påføre en algebehandling af dit tag, bør du først foretage et tagtjek. Dette for at sikre at dit tag ikke er utæt, eller har andet slitage, som kan blive et problem under algebehandlingen af dit tag.

Det er ikke alle typer tagbelægninger der har godt af en algebehandling, og det er derfor vigtigt du undersøger din tagbelægning, inden du påføre en algebehandling. Vi har kort gennemgået de mest almindelige typer af tagbelægninger, i forhold til om de tåler en algebehandling eller ej.

  • Tagpap: Vi anbefaler ikke at du påføre algebehandling på et tag med tagpap, da du risikerer at fjerne den beskyttende overflade af skifersten i tagbelægningen.
  • Eternit: Du kan med fordel påføre algebehandling på dit eternittag. Vær dog opmærksom på alder og slitage, da ældre eternittage over 40 år, muligvis kan have bedre af en udskiftning.
  • Tegl: Der er lidt delte meninger om algebehandling af tegltag. Du kan godt påføre en algebehandling, men nogle vil anbefale at du lever med den naturlige ældning af taget. I slemme tilfælde kan en algebehandling dog være fordelagtigt.
  • Stål: Der er meget lav vedligeholdelse af et ståltag, da de blanke overflader nemt renses i regn og andet nedbør. Ved ståltage med lavere hældning, eller hvor der er mange alger og mos, kan en algebehandling dog være fordelagtig.
  • Skifer: Der vokser ikke alger og mos på et skifertag, og det er derfor ikke nødvendigt med en algebehandling af skifertag.

Hvad koster en algebehandling af tag

Der kan være stor forskel på hvad en algebehandling af tag koster, og hvor prisen blandt andet vil afhænge af tagets størrelse, opgavens generelle kompleksitet, samt af andre faktorer i mere eller mindre grad.

Som regel vil prisen på en algebehandling af tag være omkring 1.000 kr. Prisen kan dog hurtigt stige i takt med at taget der skal algebehandles bliver større, eller hvis der er særlige komplikationer ved taget, der vil besværliggøre arbejdet.

Få 3 gratis tilbud på en algebehandling af tag

På 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis tilbud på en algebehandling af tag, og hvor du samtidig undgår selv at skulle bruge tid og besvær på, at lede efter en tagrenser der kan algebehandle dit tag.

Det eneste du skal gøre for at få dine tilbud er således, at beskrive din opgave og det tag hvorpå du ønsker en algebehandling, og derefter indsende din opgavebeskrivelse via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk.

Så snart din opgavebeskrivelse er modtaget, vil 3byggetilbud.dk påtage sig alt ansvaret for, at finde tre tagrenser med tilbud på din opgave. Fra din opgavebeskrivelse er modtaget, vil du få dine tilbud på en algebehandling af tag inden for kun tre dage, og du får dem som sagt helt gratis.

Der er samtidig flere andre gode fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk, hvor du blandt andet vil modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud på din algebehandling af tag. Det skyldes at tagrenser der afgiver tilbud på din algebehandling af tag ved, at de er i hård konkurrence med andre tagrensere, og derfor ofte vil sænke deres priser for at vinde din opgave.

Det er også værd at nævne den entreprisegaranti der medfølger, når du accepterer et tilbud du har modtaget gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegaranti beskytter mod fejl og mangler på din opgave, og er dermed din økonomiske garanti for, at du får leveret et acceptabelt resultat.

Få 3 gratis tilbud på en algebehandling af tag:

  1. Beskriv dit tag hvorpå du ønsker en algebehandling
  2. Indsend din opgavebeskrivelse via opgaveformularen
  3. Modtag tre gratis tilbud på kun tre dage

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk