Isolering af gulv

Der er flere gode fordele forbundet med en isolering af gulv, der ikke mindst vil gøre dit hus bedre i stand til at holde på varmen. Samtidig vil din gulvisolering reducerer mængden af den kolde luft, der trænger op gennem fundamentet.

Da en isolering af gulv vil medføre at dit hus bliver bedre til at holde på varmen, vil du som følge deraf få et mindre varmeforbrug. Det mindre varmeforbrug vil føre til færre udgifter til varmeregninger, og en isolering af gulv vil derfor kunne spare dig for mange penge.

Af andre gode fordele ved en isolering af gulv kan nævnes, at du reducerer fodkulde i dit hjem. Oplever du derfor store problemer med fodkulde, kan en isolering af gulv være en rigtig god ide. Dertil vil dit hus også stige i værdi med en gulvisolering, hvilket er en stor økonomisk fordel.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder for en isolering af gulv, finder du alt den information du skal bruge her på siden, herunder om priser og fordele, samt hvor du får de bedste tilbud på din isolering af gulv.

Hvornår kan det betale sig at isolere

Har du viden om at isoleringen i dit gulv er på 100 mm. eller derunder, kan det ofte betale sig at isolere. Huse der er bygget efter 1979 vil som regel være isoleret, da der efter 1979 kom strengere krav på området. De er dog ikke lige så strenge som i dag, og derfor isoleringen nogle gange være utilstrækkelig.

Du kan med fordel undersøge tegningerne over dit hus, hvor du vil kunne finde information om den isolering der er lagt. Alternativ kan du fjerne et gulvbræt, og kigge ind under gulvbelægningen, for at se på hvilken og hvor meget isolering der er lagt.

Kan du konstatere at der mangler isolering, at isoleringen er på under 100 mm. eller hvis isoleringen på anden vis ikke er tilstrækkelig, anbefales det at isolere med 300 mm. Dette for at overholde kravet i Bygningsreglementet, der stilles krav om efterisolering på 300 mm. ved renoveringer.

Isolering af gulv er godt mod fodkulde

Selvom der kan være isolering i dit gulv kan den være utilstrækkelig, og hvor du ikke mindst vil kunne mærke en høj grad af fodkulde. I sådanne tilfælde kan det være en god ide at efterisolere, så du undgår at skulle skrue op for varmen.

Isolering af gulv er således en meget mere rentabel investering i længden, sammenlignet med at skrue op på radiatorer og andre varmekilder. Et koldt indeklima fra gulvet kan også øge risikoen for sygdom, særligt hos små børn der kravler rundt på gulvet.

Gode fordele ved et terrændæk

Har du mulighed for at etablere et terrændæk, får du en meget god isolering af dit fundament og gulv. Et terrændæk er en ret dyr investering, men kan på både kort og lang sigt være alle pengene værd.

Et terrændæk giver blandt andet mulighed for at etablere en radondug, der vil forhindre radongas i at trænge op fra underjorden, og op gennem fundamentet og ind i huset. Du får også rigtig god mulighed for at etablere gulvvarme, der giver en endnu mere effektiv opvarmning af dit hus.

Alt i alt er et terrændæk, særligt kombineret med gulvvarme, en meget effektiv måde at øge energieffektivisere i dit hus på. Der er som sagt tale om en noget større investering, men er mange gange den bedste løsning på den lange bane.

Isoleringsgranulat er den billige løsning

Ved hjælp af isoleringsgranulat er det meget billigere at isolere et gulv, sammenlignet med den traditionelle metode, hvor gulvet først skal brækkes op, isoleres, for derefter at blive lagt igen. Med isoleringsgranulat bores i stedet et lille hul i gulvet, hvorefter at isoleringen sprøjtes ind under gulvbelægningen.

Hvad koster isolering af gulv

Prisen på isolering af gulv vil variere meget, alt efter opgavens størrelse og kompleksitet. Dertil er der flere måder hvorpå du kan tilgå isoleringen af dit gulv, med den traditionelle metode hvor gulvet brækkes op, isoleres, og derefter lægges igen, samt med etablering af terrændæk, eller isolering af sokkel og fundament udefra. Du kan også isolere dit gulv med granulat.

  • Isolering af gulv med granulat: 400 kr. pr. m2
  • Opbrækning af gulv, isolering, og lægning af nyt gulv: 1.500 kr. pr. m2
  • Isolering af sokkel og fundament udefra: 2.000 kr. pr. m2
  • Nyt terrændæk: 3.000 kr. pr. m2

Hvilken løsning der er bedst, afhænger af dine ønsker og behov, samt ikke mindst budget. Prisforskellen mellem de forskellige typer isolering er væsentlig, så sørg for at undersøge mulighederne grundigt.

Ovenstående priser kan i øvrigt ikke sige noget om, hvad prisen vil være på din egen isolering af gulv, uanset hvilken metode eller type isolering du vælger. Vil du gerne have en reel pris på din isolering af gulv, får du det nemmest ved at få et tilbud med pris på din opgave.

I den forbindelse er et godt tip at få tilbud fra isolatører, der befinder sig tæt ved det lokalområde hvor du bor. Der vil nemlig være ekstra udgifter forbundet med isolatørens længere transport, hvilket i sidste ende vil få prisen på din isolering af gulv til at stige.

Du kan ved at indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk, få tre gratis og uforpligtende tilbud på din isolering af gulv, og hvor du også undgår alt besværet ved, selv at skulle finde frem til tilbud på din opgave.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis tilbud på isolering af gulv

Hos 3byggetilbud.dk kan du hurtigt og nemt få tre gratis tilbud på isolering af gulv, og hvor du på samme tid undgår selv at skulle bruge tid og besvær, på det opsøgende arbejde med at finde håndværkere med tilbud.

Du indsender således bare en opgavebeskrivelse via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, og så vil du modtage tre gratis tilbud på kun tre dage. I tillæg til de gratis tilbud og den tid du sparer væk ved det opsøgende arbejde, vil du også opnå andre gode fordele.

Blandt andet vil du kunne få meget prisvenlige og fordelagtige tilbud, der skyldes den store konkurrence mellem håndværkerne på 3byggetilbud.dk, der kæmper indbyrdes om at vinde din opgave. Den store konkurrence vil ofte føre til, at håndværkerne vil tilbyde lavere priser og andre gode fordele i deres tilbud.

Du vil også have stor fordel af den medfølgende entreprisegaranti, i tilfælde af at din opgave leveres med fejl eller mangler. Entreprisegarantien dækker nemlig i sådanne tilfælde, og er dermed din økonomiske sikkerhed for, at du ender med et tilfredsstillende resultat.

Få 3 gratis tilbud på isolering af gulv:

  1. Begynd med at beskrive din opgave så præcist som muligt
  2. Send beskrivelsen af din opgave ind til 3byggetilbud.dk
  3. Du modtager herefter tre gratis tilbud på kun tre dage

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk