Loftisolering

Loftet er et af de steder i dit hus hvor der sker det største varmetab. Dette er som følge af at den varme luft i dit hus, altid vil søge opad mod loftet, og hvor den varme luft vil finde sin vej ud gennem loft og tag.

Med en loftisolering bliver dit hus bedre i stand til, at mindske varmeudslippet fra dit hus. Sagt med andre ord vil en loftisolering sørge for, at dit hus holder bedre på varmen. At dit hus holder bedre på varmen har flere fordele.

En af de helt store fordele ved en loftisolering er de penge du vil spare, som følge af et mindre behov for opvarmning af dit hus. Det mindre behov for opvarmning af dit hus, vil i sidste ende betyde et lavere forbrug, og dermed også mindre varmeregninger. Der er altså ikke mindst klare økonomiske fordele forbundet med, at du efterisolere dit loft.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder for en loftisolering, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du finder en masse brugbar information, herunder om priser og fordele, samt hvordan du finder frem til de bedste tilbud på en loftisolering.

Hvad er loftisolering

Ved en efterisolering af loftet vil der blive lagt den ene eller anden form for isolation, med det formål at øge isolationsevnen på loftet, og dermed begrænse varmetabet i dit hus. Der er flere måder hvorpå et loft kan efterisoleres.

De mest almindelige er med isoleringsbatts og granulat, eller med en kombination af begge. Hvilken type isolering du bør vælge vil ikke mindst afhænge af, hvilken type loft der er tale om, samt andre faktorer der kan gøre det mere fordelagtigt, at bruge enten isoleringsbatts eller granulat.

Isoleringsbatts er en betegnelse for isolering i hele plader, og henviser altså ikke til, hvilken slags materialer de består af. Ved granulat består isoleringen af mange og mindre stykke isolering, der sprøjtes i et lag ud over det område, hvor der ønskes mere isolering.

Hvad er fordelene ved en loftisolering

Fordelene ved en loftisolering er ikke mindst økonomiske, da en loftisolering vil kunne spare dig for mange penge, som følge af det mindre behov til opvarmning af dit hus eller bolig. Der er dog andre gode fordele ved en loftisolering.

En bedre loftisolering i dit hus er også bedre for klima og miljø, der du ikke behøver den samme energi til opvarmning af dit hus. Du udleder således mindre Co2 og andre skadelige partikler, jo mindre energi du skal forsynes med.

Isoleringsevnen på dit loft og andre steder i dit hus eller bolig, er afgørende for husets energimærke. Energimærket siger noget om, hvor godt et hus er til at holde på varmen, og hvor meget det koster at varme huset op. Et bedre energimærke er derfor altid at foretrække.

Har du mulighed for at forbedre dit energimærke, eksempelvis ved en loftisolering, vil dit hus få en større værdi, som følge af de besparelser der opnås i varmeforbruget. Det kan have betydning for den endelige salgspris, hvis du på et tidspunkt beslutter dig for at sælge.

Hvornår du bør efterisolere

Ved ældre huse og bygninger vil isoleringen ofte ikke leve op til de krav, der stilles af isolering ved nybyggeri i dag. Som følge deraf vil isolationen i ældre huse og bygninger ofte have godt af, at der bliver foretaget en efterisolering.

I ældre huse og bygninger vil isoleringen normalvis være i en tykkelse på 100-150 mm. I dag bruges der en tykkelse på op over 300 mm. Til lavenergihuse bruges der en endnu størrelse tykkelse, med isolering på helt op til 400 mm.

Da loftet er et af de steder på et hus, sammen med de store overflader på ydervæggene, er det sted der sker det største varmeudslip i dit hus, vil det også være her det er muligt, at finde de største besparelser på varmeregningerne ved at efterisolere. Har du derfor et hus af ældre årgang, bør du undersøge mulighederne for en efterisolering.

Krav til efterisolering ved renovering

I forbindelse med renoveringer på dit hus, herunder ved efterisolering af loft, er der krav om at du efterisolere, hvis investeringen på at efterisolere er rentabel. Det vil sige at du skal efterisolere dit loft, hvis du er eller skal i gang med at renovere.

Dette gælder dog kun i de tilfælde hvor investeringen til efterisoleringen af dit loft, kan tjene sig selv ind igen på et bestemt antal år. Der kan også være andre undtagelser fra lovkravet der gør, at der ikke stilles krav til efterisolering af dit loft.

For at regne ud hvorvidt investeringen af en loftisolering er rentabel, skal du gange den årlige besparelse du vil opnå med levetiden i år, og dividere besparelsen med den pris, som det koster at efterisolere dit tal. Er resultat på over 1,33 er investeringen rentabel, og der er dermed krav om at du efterisolerer.

Hvad koster en loftisolering

En loftisoleringen af et loft på 100 m2 koster i omegnen af 40.000 kr. inklusiv moms, nyt dampspær og arbejdskraften fra en isolatør. Skal du have efterisoleret dit loft, og har du allerede en funktionel dampspærre, er prisen på en loftisolering i omegnen af 30.000 kr.

Investeringen på din loftisolering vil tjene sig selv ind igen, men hvor hurtigt afhænger af de besparelser du kan opnå, og hvor godt dit hus ellers er til at holde på varmen. Afhængig af diverse faktorer, vil investeringen på en loftisolering have tjent sig selv ind igen, efter en periode på mellem 5-15 år.

En anden mulighed er selv at stå for din loftisolering, og hvor der i så fald vil være mange penge at spare. Ved selv at stå for at efterisolere dit loft, kan du spare helt op mod 75% af udgifterne. En loftisolering ved et gør det selv projekt koster i omegnen af 10.000 kr. Som følge af den lavere pris, vil investeringen i sagens natur være endnu hurtigere om, at tjene sig selv hjem igen.

Vælger du en isolatør til at stå for din loftisolering, er det en god ide at finde en isolatør i dit lokalområde. Kommer isolatøren langvejs fra vil der være ekstra udgifter forbundet med transport, der i sidste ende vil få den samlede pris til at stige. Ved at benytte en isolatør i dit lokalområde, vil du ofte kunne opnå en bedre pris på din loftisolering.

Vi gør i øvrigt opmærksom på at ovenstående priser er vejledende, og at de derfor ikke kan sige noget præcist om, hvad prisen vil være på din egen loftisolering. Vil du gerne have en rigtig pris på din egen loftisolering, er det nemmest at få tilbud med pris af en isolatør.

Vil du gerne have tilbud med pris på din loftisolering, så anbefaler vi at du får dine tilbud gennem 3byggetilbud.dk. På 3byggetilbud.dk får du tre gratis tilbud ved at indsende en opgavebeskrivelse, og du får dine gratis tilbud på kun tre dage, efter at du har indsendt din opgavebeskrivelse.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis tilbud på en loftisolering

På 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis tilbud på en loftisolering, og hvor du samtidig slipper for alt besværet, forbundet med selv at skulle finde håndværkere med tilbud på din opgave. Du indsender således blot en opgavebeskrivelse, og så modtager du tre gratis tilbud indenfor tre dage.

I tillæg til de gratis tilbud og den tid du sparer væk ved det opsøgende arbejde, er der mange andre gode fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk. Blandt vil du kunne få billige tilbud på en loftisolering, da den store konkurrence om at vinde din opgave, ofte vil få håndværkerne til at sænke deres priser og tilbyde andre gode fordele.

Du vil også opnå en stor grad af økonomisk sikkerhed med den medfølgende entreprisegaranti, der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din loftisolering ved levering. Entreprisegarantien er dermed din økonomiske forsikring for, at du modtager et tilfredsstillende resultat.

Få 3 gratis tilbud på en loftisolering:

  1. Beskriv opgaven med din loftisolering
  2. Indsend din opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk
  3. Få tre gratis tilbud på kun tre dage

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk