Stenuld

Stenuld er et effektivt materiale til brug ved isolering af dit hus, der vil sikre en høj grad af isolering. Det vil reducere varmetabet i dit hus, og dermed også både varmeforbruget og varmeregningerne, som følge af det reducerede varmetab.

Står du derfor overfor et valg af materialer til din isolering, så bør du se nærmere på stenuld. I tillæg til de gode egenskaber når det kommer til isolering, kommer stenuld også med mange andre gode fordele og egenskaber.

Vil du gerne vide mere om stenuld, og hvorfor du bør vælge stenuld til din isolering, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor vi også har set nærmere på, hvor du får de bedste tilbud på din isolering med stenuld.

Hvad er stenuld

Stenuld, også kaldet “mineraluld”, blev opdaget i begyndelsen af det nittende århundrede som en naturlig følge af vulkansk aktivitet. Der er noget fascinerende ved at omdanne en naturressource til ting, der kan forbedre den moderne livsstil.

Det siges også, at stenuld stammer fra et mineral, der er kendt som stenet calciumcarbonat, der blev dannet, da en asteroide kolliderede med Jorden. Dette resulterede i dannelsen af kalksten, sandsten og dolomit.

Stenuld er en multifunktionel fremragende isolator, der kan bruges til at isolere vægge, tage og gulve. Stenulden skal holdes tør på alle tidspunkter under installation, da en stigning i fugtindholdet genererer en betydelig stigning i varmeledningsevne.

Stenuld kombinerer mekanisk styrke med stærk termisk ydeevne, brandhæmmende kvaliteter og tolerance over for høje temperaturer. Stenuld er fremstillet af naturlige mineraler, der findes i rigelige mængder på jorden.

Hvordan fremstilles stenuld

En smeltet strøm af sten, stålovnsslagge og genanvendelige materialer drejes til at fremstille stenuld. Det fremstilles hovedsagelig af vulkansk sten og indeholder 70% naturlige råmaterialer som basalt, dolomit og lignende sten. Disse materialer vil smeltes i en kupolovn med en kulstofholdig energikilde, ved hjælp af passende energi og metoder til genvinding med henblik på miljøbeskyttelse.

Hvad er nogle af fordelene ved stenuld

Der er mange gode fordele ved stenuld, der først og fremmest relaterer sig, til de fremragende isolerende egenskaber. Følgende er de vigtigste fordele ved stenuld, i tillæg til de isolerende egenskaber:

  • Brandbeskyttelse: Stenuld giver en god passiv brandbeskyttelse, da det er et ubrændbart materiale der kan modstå temperaturer på op til 1000 °C uden at antænde eller sprede flammer.
  • Termiske egenskaber: Stenuldens termiske egenskaber betyder, at det kan beskytte personer og ejendomme mod skimmelsvamp og andre svampe, ud over at opretholde den ideelle temperatur. Med stenuld kan man designe strukturer, der ikke kun beskytter os mod elementerne, men også giver en sikker og behagelig indre atmosfære, som gør det muligt for os at leve et sundt liv.
  • Støjreduktion: Støjreduktion har vist sig at forbedre menneskets fysiologi, indlæringsevne og social adfærd. Rockwool-produkter har en høj tæthed, hvilket gør dem usædvanligt modstandsdygtige over for luftstrøm og effektive til støjreduktion og lydabsorbering, hvilket gør at selv den mest støjende infrastruktur bliver mere støjsvag.
  • Holdbar: Stenuld har en særlig fysisk struktur, der gør det muligt at bevare sin form og holdbarhed på trods af ændringer i temperatur eller fugtighed. På grund af dens stabilitet forbliver dens ydeevne konstant årti efter årti, hvilket resulterer i vedligeholdelsesbesparelser i løbet af isoleringens levetid.
  • Æstetik: Folk elsker at tilbringe tid steder, hvor de kan fremme social samhørighed og gøre deres kvarterer sikrere og sundere. Arkitekter har brug for tilpasselige og visuelt alsidige materialer, der kan gøre smukke miljøer til en realitet for mennesker over hele verden, så de kan udvikle inspirerede strukturer, med fokus på både æstetik og kvalitet.
  • Barriere mod vand og nedbør: Ved hurtigt at dræne vand fra tage og andre hårde overflader, kan stenuld bidrage til at mindske belastningen af kraftige regnskyl. Vand kan derefter forsigtigt trænge ned i undergrunden. Stenuld er designet til at afvise vand og kan beskytte dyrt inventar mod skader. Dette bidrager til den langsigtede sundhed for bygninger og deres beboere.
  • Genbrug af produkterne: Ifølge undersøgelser producerer byggesektoren en tredjedel af alt affald. Ting bør genbruges for at reducere omkostningerne, samt det negative aftryk på klimaet. En af fordelene ved stenuld er, at det kan genbruges igen og igen, og det er endda let at fjerne, når en bygning rives ned eller renoveres. Der spares således mange omkostninger ved denne løsning.

Hvad kan stenuld bruges til

Stenuld kan bruges på flere måder. Stenuld bruges ikke mindst til at isolere bygninger, med den bedste termiske modstand og kontrol af temperaturen inde i bygningen. Stenuld kan også bruges til at lave lydisolerede rum.

Det er fantastisk til brug indendørs og udendørs til at holde stof tørt, og kan bruges som dækkemateriale. Stenuld beskytter også bygninger mod vand, der langsomt kan gøre skade.

Stenuld kan være dyrt, men er holdbart og kan genbruges. Så omkostningerne kan inddrives meget hurtigt ved dets anvendelse.

Forskellen på glasuld og stenuld

Den grundlæggende forskel mellem stenuld og glasuld er modstandsdygtigheden. Stenuld er bedst i forhold til glasuld på grund af dens modstandsdygtighed over for høje temperaturer, hvilket gør den mest sikker med hensyn til brandforebyggelse.

Stenuld har en forholdsvis høj masse. Stenuld er mest udbredt til varmeisolering af termiske rør med høje temperaturer, mens glasuld anvendes til isolering af rørledninger med lavere temperaturer.

Glasuld er en type kunstig uorganisk fiber. De vigtigste råmaterialer er kvartssand, kalksten, dolomit og andre naturlige malme, med noget soda, borax og andre kemiske råmaterialer, der anvendes til at smelte glasset.

Det vigtigste råmateriale til stenuldsartikler er skrøbelig basalt. Uorganiske fibre fremstilles af højhastigheds centrifugalmaskiner, efter at være blevet smeltet ved høje temperaturer, hvorefter der påføres specifikke klæbemidler og støvtæt olie.

Få 3 gratis tilbud på isolering med stenuld

Har du et projekt hvor du skal have isoleret med stenuld, kan du få tre gratis tilbud ved at indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk. Så snart din opgavebeskrivelse er modtaget, vil du inden for tre dage få dine gratis tilbud.

Du slipper dermed for alt det opsøgende arbejde, da 3byggetilbud.dk påtager sig det fulde ansvar for, at finde tre isolatører med tilbud på din opgave, men opnår derudover flere andre gode fordele.

For det første vil du få meget fordelagtige tilbud på din opgave, som følge af den store konkurrence mellem isolatørerne. For at vinde din opgave vil isolatørerne ofte sænke deres priser, alt sammen til din store fordel.

Ved levering af din opgave vil du dertil være økonomisk forsikret, da der medfølger en entreprisegaranti, der dækker i tilfælde af, at din opgave leveres med fejl eller mangler. Entreprisegarantien er dermed din garanti for, at din opgave udføres korrekt og tilfredsstillende.

Få 3 gratis tilbud på isolering med stenuld:

  1. Beskriv din isoleringsopgave med stenuld
  2. Indsend din opgavebeskrivelse via opgaveformularen
  3. Modtag tre gratis tilbud på isolering med stenuld

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk