Slibning af trægulv

Hvis du ejer et trægulv, ved du sikkert allerede, hvor stor betydning behandlinger som slibning og efterbehandling af trægulve har. Begge disse behandlinger er stærkt anbefalede ud fra et vedligeholdelsessynspunkt.

Uanset hvilken tilstand dit trægulv er i, kan du slibe massive og andre trægulve for et pænere gulv. Hvis du opdager, at dit trægulv har brug for pleje og opmærksomhed, skal du sørge for at hyre den rette og erfarne person til jobbet, som kan sikre at flot gulv der ser ud som nyt.

Vi har derfor set nærmere på hvad en gulvafslibning af trægulv koster, hvad du bør være opmærksom på i forbindelse med din gulvafslibning, og hvor du finder de bedste tilbud på en gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning

Gulvafslibning er processen hvor man fjerner de øverste overflader på et trægulv, ved at slibe med slibende materialer. Mange gulvmaterialer kan slibes, herunder spånplader, træ, kork og nogle gange parket.

Nogle gulve er gjort klar og designet til slibning. Mange gamle gulve slibes efter at de tidligere lag er fjernet og egnet træ er fundet skjult under overfladen.

Gulvafslibning omfatter normalt tre faser: Forberedelse, slibning og en beskyttende overfladebehandling. Forberedelse er den første fase i denne proces.

Under forberedelsen skal alle søm, der stikker ud over brædderne, slås ned. Søm kan alvorligt beskadigede slibemaskiner der anvendes. Hæfteklammer eller stifter, der er brugt til at fastgøre tidligere belægninger (hvis der er nogen), fjernes for at mindske risikoen for skader.

Nogle mærker eller typer af klæbemidler, der er blevet brugt til at fastgøre belægninger, skal muligvis fjernes. Nogle klæbemidler tilstopper papiret og de anvendte maskiners løbehjul, og nogle kan endda gøre slibning umulig.

Til selve slibningen udføres arbejdet af en erfaren person, med maskiner som f.eks. en maskinel slibemaskine udstyret med en slibeskive eller en skærm. Kantarbejde udføres normalt med en kantpudsemaskine eller en båndsliber.

Slibningsarbejdet kræver normalt flere omgange med gradvist finere sandpapir. Efter slibningen støvsuges og rengøres gulvet fuldstændigt. Bemærk, at nogle dybe ridser eller huller måske ikke kan fjernes ved traditionel slibning.

Efter slibningen af dit trægulv påføres en eventuel ludbehandling, inden der afslutningsvis påføres en beskyttende overfladebehandling. Hvilken type overfladebehandling afhænger af ønsker og behov.

Hvad er fordelene ved en slibning af trægulv

Der er flere gode fordele ved en slibning af trægulv, der blandt andet giver et flottere gulv, og som samtidig mindsker behovet for rengøring og vedligeholdelse. Se mere om nogle af fordelene ved slibning af trægulv i det følgende.

 1. Fjerner revner og ridser
 2. Fjerner pletter og andet snavs
 3. Giver en pænere overflade
 4. Mindsker behov for rengøring og vedligeholdelse
 5. Øger holdbarheden og modstandsdygtigheden overfor slitage og skader

Hvad er prisen på slibning af trægulv

Hvis dine trægulve er i dårlig stand, er ridsede, kedelige og ser gamle ud, er det sandsynligvis på tide at efterbehandle dem. Den anslåede prisklasse for at efterbehandle trægulve ligger på mellem 100-150 kr. pr. m2 inklusiv moms, materialer og arbejdskraft.

De samlede omkostninger kan variere på baggrund af kompleksiteten af gulvets efterbehandling, lønomkostninger, typen af trægulve og den tid, der er nødvendig for at fuldføre jobbet.

Her er en kort gennemgang af hvilke faktorer, der kan påvirke omkostningerne ved trægulve:

 • Størrelsen på gulvet: Generelt vil mindre rum være dyrere at slibe gulv pr. kvadratfod. Det skyldes, at det anvendte udstyr normalt er ret stort, og det er ikke let at få det ind i rummet. Nogle små badeværelser, bryggers og vaskerum kan være for små til overhovedet at blive efterbehandlet, uden hjælp fra en specialist med det nødvendige udstyr.
 • Lokale arbejdsomkostninger: Generelt vil virksomheder, der er til stede i store byområder, tage mere for et gulvafslibningsprojekt, mest fordi ydelserne er højere på grund af efterspørgslen efter gulvbelægning.
 • Virksomhedens færdigheder og erfaring: Nystartede virksomheder indenfor området har sat mindre priser for deres gulvafslibning, men man skal også kigge på erfaring. Højere erfaring betyder normalt en højere pris, men måske også et bedre resultat.
 • Flytning af møbler: Rummet der skal slibes skal ryddes for alle møbler eller ting, før du starter projektet. Dette er generelt ikke inkluderet i prisen for et projekt. Hvis virksomheden eller tjenesteudbyderen selv skal tage sig af dette, kan de nogle gange opkræve højere priser for deres service.

Få 3 gratis tilbud på slibning af trægulv

På 3byggetilbud.dk er det hurtigt og nemt at få tre gratis tilbud på slibning af trægulv, og hvor du samtidig også undgår alt besværet forbundet med, at du selv skulle have fundet frem til gulvslibere, med tilbud på din slibning af trægulv. Alt du skal gøre er at indsende en opgavebeskrivelse, og så får du dine gratis tilbud på kun tre dage.

I tillæg til de gratis tilbud og den tid du sparer væk ved det opsøgende arbejde, følger der flere andre gode fordele med, når du vælger at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Der er blandt andet meget fordelagtige tilbud, samt en medfølgende entreprisegaranti.

De fordelagtige tilbud på slibning af trægulv du vil få gennem 3byggetilbud.dk, kommer som følge af den store konkurrence, der er mellem gulvsliberne om at vinde din opgave. Den store konkurrence vil ofte få gulvsliberne til at tilbyde lavere priser, eller andre gode fordele i deres tilbud på din slibning af trægulv.

Med den medfølgende entreprisegaranti vil du dertil være økonomiske forsikret, i tilfælde af at din slibning af trægulv leveres med fejl eller mangler, eller ikke lever op til det aftalte. Entreprisegarantien er dermed din garanti for, at du ender med et tilfredsstillende resultat ved levering.

Få 3 gratis tilbud på slibning af trægulv:

 1. Beskriv din opgave med slibning af trægulv
 2. Indsend din opgavebeskrivelse
 3. Få tre gratis og uforpligtende tilbud

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk