Isolering af ydervæg udefra

En isolering af ydervæg udefra har mange gode fordele, og hvor du ikke mindst vil kunne opnå store årlige besparelser på dine varmeregninger. En isolering af dine ydervægge udefra, vil således reducere dit varmeforbrug markant.

Med en isolering af ydervæg udefra, sammenholdt med udskiftning til en energieffektiv varmekilde, kan spare dig for op over 10.000 kr. om året på dine varmeregninger. Det er rigtig mange penge, og en rigtig god grund til, at du bør overveje en isolering af dine ydervægge udefra.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder med en isolering af ydervæg udefra, herunder om fordele og priser, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får alt den viden du har brug for.

Du kan også få tilbud på din isolering af ydervæg udefra, ved at indsende din opgave til 3byggetilbud.dk. Så snart din opgave er modtaget, vil du på kun tre dage, modtage tre helt gratis og uforpligtende tilbud på din isolering af ydervæg udefra.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Hvad er en isolering ydervæg udefra

En isolering af ydervæg udefra er meget simpelt og som betegnelsen antyder, en isolering der sker ved at isolere din ydervæg udefra. Det gøres ved at sætte isolering på ydersiden af ydervæggen, hvorefter der opføres en ny facade uden på isolering og ydervæg.

Det kan være ved en oppudsning af facaden, eller ved træskelet der isoleres, og påføres en let beklædning. Til selve isoleringen bruges mellem 200 og 300 mm. Vær i den forbindelse opmærksom på reglerne i Bygningsreglementet.

Ser vi på den isolationsevne du opnår med en isolering af ydervæg udefra, så er det en meget effektiv isolering. Med en isolering af ydervæg udefra vil du derfor reducere dit varmeforbrug markant, og dermed spare mange penge på dine årlige varmeregninger.

Fordele ved at isolere ydervæg udefra

Der er gode fordele ved at isolere ydervæg udefra, der for det første vil sørge for, at dit hus opnår en højere isolationsevne. Det vil i sidste ende føre til store besparelser på varmeregningerne. Dertil er der flere andre gode fordele ved en isolering af væg udefra.

Fordele:

 • Arbejdet foregår udendørs
 • Du undgår at skulle rykke eller fjerne radiatorer, kabler og lignende
 • Intet tab af boligareal
 • Reducering af kuldebroer
 • Meget effektiv form for isolering

Ulemper:

 • Begrænsninger i forhold til tagudhæng
 • Mindre lysindfald hvis ikke vinduer trækkes med ud
 • Dyrere end en isolering af ydervæg indefra

Der kan være fordel ved en hulmursisolering

Har du en murstensvæg som ydervæg i dit hus, kan du overveje muligheden for en hulmursisolering, som et alternativ til en isolering af ydervæg udefra. En hulmursisolering er en isolering af hulrummet mellem for- og bagmuren, som en murstensvæg består af.

En hulmursisolering er en nemmere isolering, og ofte også den billigste, så der kan være gode økonomiske grunde til, at vælge en hulmursisolering som et alternativ, til en isolering af ydervæg udefra.

Om det bedste for dig er en hulmursisolering eller en isolering af ydervæg udefra, kan være svært at sige noget om, uden på forhånd at have et større kendskab til opgaven, dit budget med mere. Du kan med fordel forhøre dig hos en fagmand, der kan rådgive dig om isoleringen af din ydervæg.

Kan du selv stå for isolering ydervæg udefra

En isolering af ydervæg udefra er ikke nogen nem eller simpel opgave, så du skal være opmærksom på de krav der stilles til dine kompetencer, hvis du selv vil stå for din isolering af ydervæg udefra. Jo bedre din isolering ender med at blive, jo større besparelser kan du opnå på varmeregninger, og det gælder derfor om, at være meget grundig med arbejdet.

Af den årsag er det ofte den bedste løsning at få hjælp af en professionel, der har de fornødne kompetencer til at løse opgaven. Med en professionel opnår du således det optimale resultat, i forhold til den isolationsevne dit hus opnår, og hvor store besparelser du kan opnå på dine varmeregninger.

Alternativ kan du også få rådgivning af en professionel, som kan bistå dig i hele processen. På den måde sparer du udgifterne til arbejdskraften fra en isolatør, da du selv står for at isolere din ydervæg, men vil samtidig have professionel rådgivning med inde over, der kan være afgørende for, at du ender med et tilfredsstillende resultat.

Årlig besparelse ved en isolering ydervæg udefra

Den årlige besparelse på dine varmeregninger er meget stor, hvis du vælger at isolere din ydervæg. Det er nemlig her at en stor del af varmeudslippet i dit hus sker, og ved at isolere, kan du kraftigt reducere varmeudslippet og varmetabet i dit hus.

Afhængig af hvilken varmekilde du benytter dig af, er det muligt at opnå besparelser på mellem 5.000-10.000 kr. om året. Her er der taget udgangspunkt i et almindeligt enfamiliehus. Besparelserne er som det kan ses meget store, og investeringen til en isolering af ydervæg udefra, vil være tjent ind af sig selv på ganske få år.

Samtidig vil dit hus også få en værdistigning, som følge af den bedre isolation. Det vil nemlig forbedre energimærket på dit hus, der angiver hvor energieffektivt et hus er. Jo mere energieffektivt et hus er, jo flere penge er huset værd.

Hvad koster en isolering ydervæg udefra

En isolering af ydervæg er bestemt ingen billig investering, men er med tanke på de store besparelser du kan opnå, en rigtig god investering på den lange bane. Afhængig af opgavens kompleksitet, er prisen på en isolering af ydervæg udefra i omegnen af 1.500-2.000 kr. pr. m2.

Da den endelige pris på en isolering af ydervæg udefra ikke mindst afhænger af, hvordan den generelle kompleksitet ved opgaven er, kan det være svært at sige noget om, hvad den præcise pris bliver, uden på forhånd at have et større kendskab til opgaven. For at få en mere præcis pris på din egen isolering af ydervæg udefra, er det derfor mange gange nemmest, at få et tilbud med pris af en håndværker.

Vil du gerne have tilbud med pris på din isolering af ydervæg udefra, kan du med fordel benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du for det første slipper for alt besværet ved det opsøgende arbejde, og derudover får tre helt gratis og uforpligtende tilbud.

Få 3 gratis tilbud på isolering af ydervæg udefra

På 3byggetilbud.dk kan du ved at indsende en beskrivelse af din opgave, få tre gratis og uforpligtende tilbud på din isolering af væg udefra. Så snart din opgavebeskrivelse er modtaget, vil du på kun tre dage få tre gratis tilbud på din isolering af væg udefra.

Du slipper dermed for alt besværet ved det opsøgende arbejde, da 3byggetilbud.dk vil sørge for at finde tre håndværkere med tilbud på din opgave, men opnår derudover flere andre gode fordele gennem 3byggetilbud.dk.

På 3byggetilbud.dk vil de tilbud du modtager ofte være meget billige, da håndværkerne der afgiver tilbud ved, at de er i hård konkurrence med andre håndværkere. Som følge af den hårde konkurrence vil de ofte tilbyde lavere priser, alt sammen til din store fordel.

Har du først accepteret et tilbud gennem 3byggetilbud.dk, vil du også have fordel af den medfølgende entreprisegaranti, der er din økonomiske garanti for et tilfredsstillende resultat. Således dækker entreprisegarantien økonomisk, i tilfælde af din opgave leveres med fejl eller mangler.

Få 3 gratis tilbud på isolering af væg udefra:

 1. Start med at beskrive din opgave
 2. Indsend din opgavebeskrivelse
 3. Få tre gratis tilbud

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk