Epoxygulv hvad er det og bør du overveje det til dit hjem

I arbejdsmiljøer og i private hjem er epoxygulve en populær type gulvbelægning, på grund af en lang række nyttige egenskaber. Det kan være, du er lidt i tvivl om, hvad epoxygulve kommer med af fordele, så gulveksperterne hos boligogrenovering.dk er her for dig. Her på siden har vi nemlig sammensat en kort oversigt over epoxygulve.

Overvejer du derfor et epoxygulv, hvad enten du skal bruge det til erhverv eller privat, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor vi har set nærmere på priser og fordele, samt på hvor du finder frem til de bedste tilbud på et nyt epoxygulv.

Det er også muligt at få tilbud på et nyt epoxygulv, hvis du gerne vil have tilbud allerede nu. I så fald anbefaler vi at du får dine tilbud hos 3byggetilbud.dk, der tilbyder tre gratis og uforpligtende tilbud, helt uden at du selv skal bruge tid på at finde en gulvlægger.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Hvad koster et epoxygulv

Prisen på epoxygulve varierer og er baseret på forskellige faktorer såsom hvilket materiale du har, størrelsen, design, område og hvilken type af epoxygulvbelægning som skal påføres. Prisen på et epoxygulv er i omegnen af 400 kr. pr. m2, men kan koste helt op mod 1.000 kr. pr. m2 ved tykkere belægninger.

På lang sigt er en epoxygulvbelægnings lave omkostninger en fordel på grund af dets lave vedligeholdelse, til sammenligning med flere andre typer gulvbelægning, der kræver omfattende rengøring og vedligeholdelse. Det gør et epoxygulv til et meget økonomisk valg af gulvbelægning.

Vær i øvrigt opmærksom på at ovenstående priser ikke kan sige noget om, hvad du må betale for dit eget nye epoxygulv. Det kræver således et forudgående kendskab til opgaven, før det bliver muligt at sige noget om prisen. Du får derfor nemmest en præcis pris på dit nye epoxygulv, ved at få et tilbud med pris af en gulvlægger, der på forhånd har set nærmere på opgaven.

Du finder hurtigt og nemt en gulvlægger med tilbud og pris på dit nye epoxygulv, ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Her får du tre gratis tilbud, og undgår også alt besværet ved det opsøgende arbejde, da du slipper for selv at lede efter gulvlæggere med tilbud på dit nye epoxygulv.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Hvad kan have indflydelse på prisen på et nyt epoxygulv

Der er mange faktorer der kan spille ind på prisen, når du skal have et nyt epoxygulv. Det vil ikke mindst være arealet, antallet af lag, samt den generelle kompleksitet, samt flere andre faktorer, der vil have afgørende betydning for den endelige pris på et nyt epoxygulv.

Hvad kan have indflydelse på prisen på et nyt epoxygulv:

 • Areal: Det siger sig selv at jo større et areal du skal have belagt med epoxymaling, jo mere vil prisen stige til belægningen.
 • Opgavens kompleksitet: Er der udfordringer ved opgaven, der gør opgaven særligt svær at udføre, kan det have betydning for, at prisen på et nyt epoxygulv stiger.
 • Underlag: Har du ikke et funktionelt underlag er det nødvendigt, at du først får lagt et nyt underlag. Det vil få prisen til at stige.
 • Epoxylag: Hvor mange lag epoxymaling der skal påføres, vil også have betydning for prisen, da udgifter til både materialer og arbejdskraft stiger.
 • Gør det selv eller gulvlægger: Et gør det selv projekt er væsentligt billigere, sammenlignet med at få hjælp af en gulvlægger.
 • Geografi: Din geografiske placering kan mange gange betyde, at du betaler mere eller mindre for dit nye epoxygulv, end du gør andre steder i landet. På steder med stor befolkningstæthed er efterspørgslen større, hvilket også får priserne til at stige.

Hvad er et epoxygulv?

Epoxygulv er en type syntetisk harpiksgulvtype, der placeres oven på et betonunderlag som en form for dekoration og beskyttelse. Gulvet kan have flere lag af termosættende harpiks, der er belagt, hældt eller spartlet og generelt påført på et betonunderlag.

Alle epoxygulvbelægninger involverer flere lag. Når harpikslagene er helt hærdet, danner gulvtypen en stærk og permanent binding, der fungerer som en uigennemtrængelig og dekorativ barriere som beskytter betonen.

Epoxy er den mest populære og almindeligt kendte harpiksgulvteknologi, som følge af dens gode mekaniske og kemiske resistensegenskaber. Der findes imidlertid mange epoxytyper til forskellige kategorier og anvendelsesformål.

Disse typer kan inddeles i forskellige stilarter, teksturer og udsmykninger. Det endelige udseende kan have mange former. Ofte vælger folk en mat overflade eller tilføjer vinylfarvechips eller mineralflager, for at skabe et udseende som natursten.

Vi installerer dem typisk i laboratorier, produktionsfaciliteter, badeværelser, fængselsinstitutioner, fabrikationsfaciliteter, veterinærkontorer og kommercielle køkkener, men med tiden er epoxygulve også blevet populære i private hjem.

Hvad er fordelene ved et epoxygulv

Der er flere fordele ved at bruge epoxygulv, der blandt andet er meget slidstærkt og holdbart, nemt at vedligeholde, samt en relativt billig gulvbelægning. Se mere om fordelene ved et epoxygulv her:

 • Holdbart: Epoxygulvets holdbarhed gør, at det holder længe. En af de ting vi elsker mest ved et epoxygulv er, at dets belægninger kan holde til slitage forårsaget af flere typer aktiviteter. Faktisk er det mere hårdfør og holder længere end din konventionelle gulvbelægning. På grund af denne holdbare egenskab knækker eller flækker epoxygulve, ikke så nemt som rene betongulve.
 • Nemt at vedligeholde: Rengøring og vedligeholdelse af et epoxygulv er en nem opgave, fordi dens harpiks teknologi og blanke finish gør at, alle former for snavs eller væsker tørres nemt væk. Til rengøring af gulvet er det eneste, der kræves, en skrubber eller standard gulvvask med et universalrengøringsmiddel – ingen voksning eller polering er nødvendig. Det betyder, at der er ingen grund til at være bekymret for at tabe væske eller andet på gulvet.
 • Unikt og flot: For at tilføje ekstra æstetisk værdi til arbejdsområdet eller hjemmet, bruger folk i dag epoxygulve som deres første valg, fordi de fås i et væld af overflader – flager, metallisk og poleret beton. Denne gulvbelægning kan anvendes problemfrit med en bred vifte af tilpasselige farvemønstre og design, der gør den unik og flot.
 • Skridsikkert: En af de store fordele ved at bruge denne type gulvbelægning er sikkerheden. Epoxygulvbelægning er uigennemtrængelig for fugt, hvilket reducerer risikoen for skrid- og faldulykker. Skridsikkerhed er tilføjet til epoxygulvet for at sikre og forhindre enhver risiko for at falde, og for at give sikkerhed til dine familiekunder eller patienter og personale. Dette er en vigtig facet for kommercielle eller industrielle rum, da folks sikkerhed altid bør være en primær prioritet, men er også meget fordelagtig i private hjem, såsom i køkkener og på badeværelset.
 • Økonomisk: i stedet for andre traditionelle gulvbelægninger som hårdttræ, vinyl og lignende, så er epoxy et godt og økonomisk alternativ. Installation af et epoxygulv på dit arbejdsområde er meget mere omkostningseffektivt og overkommeligt. Da pletter og snavs nemt kan rengøres, vil du også spare penge på rengøring og vedligeholdelse af dit gulv.

Ulemper ved et epoxygulv

Selvom et epoxygulv overordnet set kommer med mange gode fordele, så er der også nogle få ulemper, som det er værd at være opmærksom på, inden du får lagt et nyt epoxygulv. Ulemperne ved et epoxygulv er som følger:

 • Epoxyallergi: Nogle mennesker lider af epoxyallergi, og kan derfor ikke tåle kontakten med epoxymalingen. Dette bør du være meget opmærksom på, hvis du selv står for at male epoxymalingen på dit gulv.
 • UV-strålling: Når solens UV-stråler rammer et epoxygulv, vil de kemiske forbindelse i gulvet langsomt opløses. Over tid bliver dette et problem, da det vil forringe gulvets kvalitet og holdbarhed markant.

Sådan lægges et epoxygulv

Et epoxygulv er i udgangspunktet ikke en ligeså svær gulvbelægning at lægge, når der sammenlignes med andre gulvbelægninger såsom trægulve og andre typer gulvbelægninger. Det skal dog ikke forveksles med, at det er nemt at lægge et epoxygulv.

Der er flere ting at være særligt opmærksom på når du lægger et epoxygulv, og hvor det allerede fra start gælder om, at være klar på hvad du skal gøre. Epoxygulvbelægninger hærder hurtigt når de lægges, og der skal derfor arbejdes hurtigt, så snart du går i gang. Vær derfor godt forberedt, inden du går i gang.

Sådan gør du:

 • Jævnt underlag: Inden du går i gang er det vigtigt at du sørger for, at underlaget er helt jævnt. Det mest hensigtsmæssige er et underlag i beton. Her bør du foretage en gulvafslibning af dit betongulv, for at sikre en jævn og blank overflader fri for ujævnheder. Et underlag med ujævnheder og fordybninger, vil mindske kvaliteten og øge risikoen for skader, når du har lagt dit epoxygulv.
 • Sørg for at tætne sprækker, revner og huller: Du bør fylde sprækker, revner og huller med epoxy fugemasse. På den måde sikres det, at du opnår et endnu mere jævnt underlag.
 • Grundig rens af overfladen: Med en jævn overflade er du næsten klar til at påføre epoxymalingen. Inden du når så langt bør du først foretage en grundig rens af dit underlag, da epoxymalingen vil klæbe bedre fast, hvis underlaget ikke er støvet, eller beskidt og snavset.
 • Primer: En primer kan være fordelagtigt til at forberede underlaget og epoxymalingen, da den kemiske forbindelse er godt for materialernes evne til at klæbe fast til hinanden.
 • Påfør første lag epoxy: Nu er det tid til at påføre det første lag epoxy. Du har valget mellem at påføre en epoxymaling med hærder, eller en epoxymaling hvor du selv tilsætter hærderen, lige inden du påbegynder malingen med epoxymalingen. Husk at arbejde hurtigt, da hærderen får epoxymalingen til at hærde hurtigt. Der bruges en helt almindelig malerrulle til formålet.
 • Gennemgå det første lag: Når det første lag epoxymaling er påført og hærdet, skal du gennemgå gulvet. Vent til der er gået mindst 24 timer. Ved gennemgangen gælder det om at gøre overfladen så jævn som muligt. Her bør du igen foretage en gulvafslibning efter behov, og sørge for at tætne sprækker, revner og huller, for at opnå en så jævn overflade som muligt.
 • Påfør andet lag epoxy: Anden lag epoxymalingen påføres nu efter samme fremgangsmåde, som du benyttede dig af ved det første lag. Igen skal du lade gulvet tørre og hærde i 24 timer, hvorefter du gennemgår gulvet for at få en jævn overflade. Ønskes der flere lag epoxymaling, gentager du bare ovenstående proces.

Gør det selv eller professionel gulvlægger

Du kan som nævnt ovenfor selv godt stå for, at påføre epoxymalingen på dit gulv. Vi anbefaler dog at du benytter dig af en professionel gulvlægger, for at være sikker på, at du opnår et flot og holdbart resultat.

Selvom processen virker nemt og tilgængelig, så er det alligevel en opgave der kræver en del teknisk snilde, og som du derfor bør overlade til professionelle, hvis ikke du har den fornødne ekspertise eller kompetence.

Der kan være gode penge at spare på en gør det selv løsning, hvilket også er værd at have med i overvejelserne. For det bedste resultat er mange gange den mest sikre løsning, at få en professionel gulvlægger til at stå for opgaven. Det koster mere end et gør det selv projekt, men resultat vil oftest også blive derefter.

Om du skal vælge et gør det selv projekt eller en professionel gulvlægger, afhænger derfor både af ønsker og behov, men ikke også mindst af dit budget. For den billigste løsning kan du vælge et gør det selv projekt, og for det bedste resultat bør du vælge en professionel gulvlægger.

Find den rigtige gulvlægger

Det er en god ide at få flere tilbud på dit nye epoxygulv, da det øger sandsynligheden for, at du får et tilbud der passer til dine ønsker, behov og budget. Du kan herefter også sammenligne de forskellige tilbud, for at gøre det nemmere at finde frem til det helt rigtige tilbud.

Til dit valg af gulvlæggere du gerne vil have tilbud fra, er det dertil en god ide, at du på forhånd undersøger gulvlæggernes anmeldelser. Via gulvlæggernes anmeldelser kan du se hvad andre har haft af oplevelser, og dermed opnå en større sikkerhed for dit valg af gulvlægger.

I den forbindelse bør du også undersøge gulvlæggernes hjemmesider og sociale medier, da du her ofte finder video og billeder fra tidligere opgaver. Det er fordelagtigt, da du herved kan se hvilket resultat du selv kan forvente, hvis gulvlæggeren skal lægge dit epoxygulv.

Ved at følge disse ovenstående tips og råd, kan du opnå en langt større sikkerhed for dit valg af gulvlægger. Det kan i sidste ende være afgørende for, om du ender med et tilfredsstillende resultat, eller at du opnår den helt rigtige pris.

Få 3 gratis tilbud på et nyt epoxy gulv

Vil du gerne have et nyt epoxy gulv kan du på 3byggetilbud.dk få tre gratis tilbud, og hvor du samtidig undgår selv at skulle bruge tid og besvær, på det opsøgende arbejde med at finde gulvlæggere til dit nye epoxygulv. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så modtager du tre gratis tilbud på kun tre dage.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk opnår du samtidig flere andre gode fordele, hvor det ikke mindst er værd at nævne de billige tilbud på et nyt epoxy gulv du vil modtage. De billige tilbud hænger sammen med den store konkurrence om at vinde din opgave, der vil få gulvlæggerne til at sænke priser og tilbyde andre gode fordele i deres tilbud.

Gennem 3byggetilbud.dk vil du også opnå en økonomiske sikkerhed, da der medfølger en entreprisegaranti på din opgave. Entreprisegarantien dækker i tilfælde hvor din opgave leveres med fejl og mangler, og er dermed din garanti for at du får leveret et tilfredsstillende resultat.

Der er således mange gode grunde til og fordele ved, at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at få dine tilbud på et nyt epoxygulv. Du får gratis og fordelagtige tilbud, slipper for det opsøgende arbejde, er økonomisk sikret med den medfølgende entreprisegaranti, og mange andre gode fordele.

Få 3 gratis tilbud på et nyt epoxy gulv:

 1. Beskriv dit nye epoxy gulv så præcist som muligt
 2. Send din opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk
 3. Modtag tre gratis og uforpligtende tilbud på kun tre dage

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk