Gør det selv indkørsel

Går du med tanker om at gå i gang med en ny gør det selv indkørsel, så giver vi dig her på siden en række gode råd og tips, og hvad du bør opmærksom på inden du går i gang med din nye gør det selv indkørsel.

Der er er nemlig flere ting at tage stilling til, og som du bør overveje nøje inden du går i gang med din nye indkørsel. For det første er der valg af fliser eller sten til din indkørsel, der gerne skal være flotte og passe til hus og omgivelser.

Dertil er det også meget vigtigt at være opmærksom, at få lagt din nye indkørsel helt korrekt. Ellers vil indkørslen skride med tiden, hvilket i yderste konsekvens kan føre til, at der ikke kan køre biler på indkørslen, som følge af en ødelagt belægning.

Det er derfor helt afgørende at du har forstand på hvad du laver, hvis du gerne vil have en ny gør det selv indkørsel. Derfor anbefaler vi også oftest professionel brolæggere, så du er sikret et tilfredsstillende resultat i første forsøg.

Vi har derfor også set nærmere på hvor og hvordan, du hurtigt og nemt kan finde frem til gode tilbud på en ny indkørsel, så du slipper for alt besværet ved en gør det selv indkørsel, og samtidig er bedre sikret et flot og tilfredsstillende resultat.

De bedste og billigste tilbud finder du på 3byggetilbud.dk, hvor du for det første slipper for det opsøgende arbejde, da 3byggetilbud.dk vil påtage sig ansvaret med at finde brolæggere med tilbud på din nye indkørsel, alt sammen helt gratis og på kun tre dage. Du opnår derudover flere andre gode fordele, herunder billige tilbud og en medfølgende entreprisegaranti.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Før du starter på din gør det selv indkørsel

Inden du starter på din gør det selv indkørsel, er der flere ting du bør være opmærksom på og tage stilling til. Det gælder blandt andet for dit valg af sten eller fliser til din indkørsel, samt forhold omkring forberedelsen med mere.

Du skal også have styr på de redskaber og værktøj du skal bruge, når du skal i gang med selve belægningen. Andre spørgsmål såsom om du bør skjule dit brønddæksel, kan også være vigtige at afgøre inden du starter på din gør det selv indkørsel.

Valg af sten og fliser til ny indkørsel

Ved dit valg af sten og fliser til indkørsel er det først og fremmest vigtigt, at du er opmærksom på at sten og fliser til en indkørsel, skal have en størrelse tykkelse end sten og fliser til gangstier, terrasser og lignende.

Det skyldes at den belastning din indkørsel vil blive udsat for, vil være væsentligt højere end belastningen på gangstier, terrasser og lignende. Biler vejer meget mere end mennesker, og der er derfor brug for en stærkere og mere holdbar belægning.

Et andet spørgsmål ved en ny indkørsel er det om permeabiliteten, der siger noget om hvor godt underlaget er til at absorbere vand og fugt. Ved belægning med asfalt og fliser opnår du en lav grad af permeabilitet, hvilket stiller store krav til at belægningen lægges helt korrekt, for at vand og fugt kan ledes væk fra belægningen.

Ønsker du en indkørsel med en høj grad af permeabilitet, kan en indkørsel med granitskærver eller perlesten være en god løsning. Med granitskærver og perlesten er du derudover sikret en meget flot belægning.

En anden mulighed er en belægning med græsarmering, hvor belægningen er en kombination af græs og belægningssten. Denne type sikrer en meget høj grad af permeabilitet, og er meget effektiv til at lede vand og fugt væk fra belægningen.

Det kan være en god ide at forhøre sig med en fagmand, i forhold til hvilken type belægning der er den bedste for dig. Dit valg af korrekt belægning har afgørende betydning for, at din indkørsel kommer til at holde i mange år. Det betaler sig derfor at have helt styr på forholdene, inden du går i gang med at lægge din nye indkørsel.

Skjult brønddæksel

Der vil ofte være et brønddæksel på din indkørsel, som kan være med til at bryde en ellers pæn belægning. Med et skjult brønddæksel bliver det muligt for dig, at skjule dit brønddæksel med en flottere og mere ensartet belægning til følge.

Der er ikke nogle praktiske fordele ved et skjult brønddæksel, der som navnet antyder, alene har til formål at skjule brønddækslet i indkørslen, så den passer til belægningen. Med et skjult brønddæksel er det altså udelukkende æstetiske fordele du opnår.

Det skal du bruge til din gør det selv indkørsel

Der er en række redskaber og værktøj du skal bruge, når du skal lægge din nye indkørsel selv. Som minimum vil det kræve følgende redskaber og værktøj:

  • Skovl
  • Rettesnor
  • Vaterpas
  • Retteskinne
  • Pladevibrator
  • Kost

Sådan lægger du din nye indkørsel

Inden du starter på belægningen af din nye indkørsel, skal der først foretages en udgravning samt efterfølgende anlægsarbejde. Formålet med udgravningen og anlægsarbejdet er at gøre klar til belægningen, ved at opføre et underlag til indkørslen. Når du har opført et underlag, kan du gå i gang med selve belægningen.

Udgravning

Du bør anskaffe en minigraver til din udgravning, der enten kan lejes med mulighed for selvbetjening, eller leje en minigraver med tilhørende fører, der kan betjene minigraveren for dig, og grave ud til din nye indkørsel.

Når du graver ud til din nye indkørsel, er det vigtigt du kommer ned til et fast jordlag, og ned til en minimumsdybde på 34 cm. Er jordlaget ikke fast og hårdt ved 34 cm, er det nødvendigt at grave til du støder på et hårdere jordlag. Er jordlaget ikke fast øges risikoen for, at din indkørsel med tiden vil skride.

Underlag

Med udgravningen på plads er det tid til underlaget, som er afgørende for en stabil og holdbar indkørsel. Det er derfor helt essentielt at din indkørsel lægges korrekt, for at undgå at din indkørsel skrider, som følge af et forkert opført underlag.

Et underlag til indkørsel lægges i tre lag, startende med en bundsikring, et efterfølgende bærelag, samt et afsluttende lag afretningssand. Vi gennemgår kort i det følgende de tre lag, der skal opføres ved et underlag til indkørsel.

Til det første lag lægges en bundsikring af vasket sand. Bundsikring skal være på ca. 20 cm, og skal lægges med et fald væk fra huset. Dette for at lede vand og fugt væk fra huset. Brug en retteskinne til at rette af med, og komprimer afslutningsvist bundsikringen med pladevibrator.

Næste lag er bærelaget der lægges med stabilgrus. Bærelaget er afgørende for din indkørsels bæreevne, og er derfor afgørende for, hvilke og hvor tunge køretøjer din indkørsel kan holde til. Igen lægges der med fald væk fra huset, rettes til med en retteskinne, og der afsluttes med at komprimere bærelaget med en pladevibrator.

Det sidste lag lægges med cm. afretningssand. Laget med afretningssand har til formål at sikre, at sten og fliser kan lægges stabilt og sikkert under belægningen. Endnu engang afsluttes der med at komprimere med en pladevibrator, til overfladen er helt fri for ujævnheder.

Det er værd at overveje om du bør gøre brug af en ukrudtsdug, der vil forhindre at der vokser ukrudt op gennem din indkørsel. Om du bør gøre brug af en ukrudtsdug, vil ikke mindst afhænge af typen af indkørsel du vælger.

Belægning

Med underlaget på plads er det tid til selve belægningen, der lægges med enten fliser, sten eller en kombination af disse. Benyt en afstand på mellem 2 og 5 mm. mellem hver sten eller flise, og sæt gerne murersnore inden du går i gang. Det gør det nemmere at holde den rette afstand.

Tag dig godt tid til detaljen og lad vær med at gå på kompromis med kvaliteten. Jo bedre og mere præcist du får lagt belægningen til din indkørsel, jo mere hårdfør og holdbar vil den være, og jo længere tid vil din indkørsel kunne holde.

Når du har lagt alle sten eller fliser til din indkørsel, spreder du et afsluttende lag sand. Fej herefter indkørslen, for at få sandet fordelt godt rundt. Når du har fået spredt sandet godt ud over indkørslen, komprimere du din indkørsel en sidste gang med en pladevibrator.

Gør med fordel brug af eksisterende underlag, fliser og sten

Du kan mange gange gøre brug af det eksisterende underlag, hvilket kan spare dig for en masse tid og besvær, og ikke mindst penge, hvis du alligevel skulle ønske hjælp til lægning af din nye indkørsel.

Du bør dog sikre dig at det eksisterende underlag stadig er holdbart. Dette gøres nemmest ved at se på den eksisterende indkørsel, og på om belægningen stadig sidder som den skal, eller om den er begyndt at skride.

I alle tilfælde bør du lægge et nyt lag afretningsgrus, og sørge for at få komprimeret underlaget, inden du lægger nye fliser eller sten. Dette for at give større sikkerhed for, at din indkørsel vil blive ved med at holde.

Når du lægger en ny indkørsel kan der være tilfælde hvor, at du gerne vil gøre brug af de samme typer fliser eller sten. I sådanne tilfælde kan du også med fordel gøre brug af eksisterende fliser og sten fra den gamle indkørsel, så du på den måde kan spare en masse udgifter på materialer.

Få 3 gratis tilbud på en ny indkørsel

Ønsker du hjælp til at lægge din nye indkørsel anbefaler vi 3byggetilbud.dk, hvor du ikke mindst får tre gratis tilbud, helt uden selv at skulle bruge tid på det opsøgende arbejde, samt mange andre gode fordele.

Du vil ikke mindst have stor fordel af de ofte meget billige tilbud du vil få, når du får tilbud på en ny indkørsel gennem 3byggetilbud.dk. Håndværkerne der afgiver tilbud på din opgave er nemlig i hård konkurrence med hinanden, og de vil derfor ofte sænke deres priser og tilbyde andre gode fordele, for at kunne vinde din opgave.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk vil du samtidig være økonomisk forsikret, via den medfølgende entreprisegaranti. Den økonomiske sikkerhed består i at yde økonomisk dækning, i tilfælde af at din opgave leveres med fejl eller mangler.

Få 3 gratis tilbud på en ny indkørsel:

  1. Start med at beskrive din nye indkørsel så præcist som muligt
  2. Indsend beskrivelsen af din nye indkørsel til 3byggetilbud.dk
  3. Modtag tre gratis tilbud på en ny indkørsel på under tre dage

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk