Pris på nyt tag

Går du med overvejelser om at udskifte dit tag med et nyt, og vil du i den forbindelse gerne vide mere om en pris på nyt tag, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Her på siden har vi nemlig set nærmere på prisen på et nyt tag, herunder priserne på forskellige typer af tagbelægninger, og hvor du også kan finde information om, hvordan du finder frem til de bedste tilbud på et nyt tag.

Vil du have tilbud på et nyt tag allerede nu, så kan du ved at indsende en beskrivelse af det nye tag du ønsker til 3byggetilbud.dk, få tre gratis og uforpligtende tilbud. Så snart din opgavebeskrivelse er modtaget, går der maksimalt tre dage før du vil få dine gratis tilbud.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Pris på nyt tag – priser på forskellige typer tagbelægning på et 100 m2 hus

Der er stor forskel på hvad et nyt tag koster, og hvor prisen både er afhængig af tagets størrelse, den generelle kompleksitet ved opgaven, men hvor det ikke også mindst, vil være typen af tagbelægning, der er afgørende for den endelige pris.

I det følgende kan du finde mere information om prisen på et nyt tag, med udgangspunkt i et hus på 100 m2. Vi har set nærmere på priserne for tagbelægninger i tagpap, eternit, tegl, stål og skifer, der er blandt de mest forekommende tagbelægninger i Danmark.

Pris på nyt tagpaptag

Prisen på et tagpaptag vil varierer og afhænger af flere faktorer, herunder ikke mindst hvor stort taget er, samt den generelle kompleksitet og sværhedsgrad ved tagbelægningen. Prisen på et tagpaptag på et 100 m2 hus, er i omegnen af 100.000-150.000 kr.

Pris på nyt eternittag

Der kan være ganske stor forskel på hvad prisen er på et eternittag, der ikke mindst vil afhænge af størrelsen på taget, samt den generelle sværhedsgrad og kompleksitet ved tagbelægningen. Som regel vil prisen, alt afhængig af disse og andre faktorer, være i omegnen af 75.000-150.000 kr.

Pris på nyt tegltag

Prisen på et nyt tegltag kan svinge meget, og vil være afhængig af en lang række faktorer. Det vil ikke mindst være størrelsen på taget, samt den generelle kompleksitet ved opgaven, men også andre faktorer, der vil have indflydelse på den endelige pris. Prisen på et nyt tegltag vil som regel være i omegnen af 150.000-200.000 kr. på et 100 m2 hus.

Pris på nyt ståltag

Prisen på et nyt ståltag vil variere meget, da der er mange faktorer der vil have indflydelse på prisen. Det vil ikke mindst være tagets størrelse, samt den generelle kompleksitet ved opgaven, der er særligt afgørende for den endelige pris på et nyt ståltag. Med udgangspunkt i et hus på 100 m2, vil prisen på et ståltag være i omegnen af 100.000-150.000 kr.

Pris på nyt skifertag

Du bør være opmærksom på at priserne er vejledende, og ikke kan sige noget om, hvad prisen vil være på dit eget nye skifertag. Faktorer som tagets størrelse, samt den generelle kompleksitet ved opgaven. Prisen på et nyt skifertag, afhængig af de foregående og andre faktorer, er i omegnen af 150.000-200.000 kr.

Som det kan ses er der stor forskel på prisen, alt afhængig af hvilken type tagbelægning du vælger. Priserne går fra 75.000 kr. for de billigste, og op til over 200.000 kr. for de dyrere og mere komplicerede tagbelægninger.

Vær opmærksom på at ovenstående priser er et udtryk for vejledende priser, og derfor ikke kan sige noget præcist, om prisen på lige netop dit nye tag. Det kræver mere forhåndsviden om opgaven, for at kunne sige noget om en præcis pris, og du får derfor nemmest og bedst en præcis pris, hvis du indhenter et tilbud med pris fra en taglægger.

Ønsker du tilbud med pris på dit nye tag, kan du hurtigt og nemt få tre gratis tilbud på 3byggetilbud.dk. Du indsender blot en opgavebeskrivelse, og så vil du modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på under tre dage. På den måde får du både en præcis pris på dit nye tag, og vil samtidig allerede have fundet en taglægger, der er klar til at løse opgaven.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Tillægsudstyr på taget kan få prisen til at stige

Har du tillægsudstyr på dit tag der kompliceres opgaven med din nye tagbelægning, vil prisen som regel stige en del. Det gælder i sagens natur også, hvis du ønsker nyt tillægsudstyr på dit nye tag.

Tillægsudstyr kan være mange ting, alt lige fra kviste, til tagaltaner, ovenlysvinduer og meget andet. Tag dette med i dine overvejelser omkring dit nye tag, hvad enten du har eksisterende tillægsudstyr, eller om du ønsker nyt tillægsudstyr på dit nye tag.

Udskiftning af tag som følge af skader eller slitage

Går du med planer om at udskifte dit tag som følge af skader eller slitage, så er det ikke sikkert, at det er nødvendigt med en udskiftning. I stedet kan der være mange penge at spare ved, at nøjes med en renovering eller reparation af taget.

Det kan være svært for det utrænede øje at afgøre hvorvidt, om taget har brug for en udskiftning, eller om det kan nøjes med en renovering og reparation. For at gøre det lidt nemmere for dig at vurdere, kan du med fordel benytte dig af følgende tips.

  • Undersøg taget for løse tagplader eller tagsten
  • Undersøg taget for utætheder og andre skader
  • Undersøg inddækninger og vindskeder

Har du ikke selv erfaring eller kompetencer med at undersøge et tag for skader og slitage, kan det være en god ide at få et tagtjek af en professionel fagmand. På den måde kan du være sikker på, at du får afdækket behovet for en udskiftning eller renovering af dit tag.

Hvilken type tagbelægning skal du vælge

Det er vigtigt at du vælger en tagbelægning der passer til dine ønsker og behov, men som alt efter dit budget, kan have begrænsninger i forhold til, hvad der er økonomisk muligt for dig. Vi gennemgår i det følgende kort fem af de mest populære og almindelige typer tagbelægning, hvor vi ser nærmere på nogle af de fordele og ulemper, der er ved de enkelte typer.

Tagpaptag

Tagpap er en slidstærk og alsidig tagbelægning, der udmærker sig ved at være slidstærk og alsidigt. Af den årsag er tagpap et populært valg blandt gør-det-selv folket. Har du et fladt tag, kommer du ikke uden om tagpap, da tagpap er den eneste type tagbelægning, der anvendes ved flade tage.

Fordele og ulemper:

  • Billig
  • Alsidigt og slidstærkt materiale
  • Velegnet til gør-det-selv
  • 100% vandfast
  • Relativt kort levetid på 40 år

Eternittag

Eternit er ligesom tagpap også et slidstærkt og alsidigt materiale. Et eternittag lægges i eternitplader, der er relativt nemme at montere. Med et eternittag kan du få flere forskellige udtryk, og hvor du kan vælge mellem bølgeeternit, toscana og eternitskifer.

Fordele og ulemper:

  • Billig
  • Alsidigt og slidstærkt materiale
  • De fleste typer eternit er 100% vandfast
  • Brandhæmmende
  • Kræver regelmæssig vedligeholdelse
  • Kort levetid på 25-30 år

Tegltag

Et tegltag i de klassiske røde teglsten, eller i de moderne sortglaserede teglsten, er en meget stærk og holdbar tagbelægning, der ikke mindst udmærker sig ved sin modstandsdygtighed over for alle vejrforhold, samt den lange levetid på op til over 100 år.

Fordele og ulemper:

  • Meget stærk og holdbar tagbelægning
  • Lav vedligeholdelse
  • Levetid på op til over 100 år
  • Kræver en stærk bærende konstruktion
  • En dyrere tagbelægning
  • God investering på den lange bane

Ståltag

Ønsker du et meget alsidigt tag med mulighed for udtryk i flere farver, mønstre og udtryk, så er et ståltag muligvis noget for dig. Med et ståltag får du også den mulighed, at et ståltag kan lægges som en tag-på-tag løsning, altså et tag der lægges ovenpå det gamle tag. Dermed slipper du for udgifter forbundet med, at skulle rive det eksisterende tag ned.

Fordele og ulemper:

  • God levetid på op til 50 år
  • Nem vedligeholdelse
  • Stor variation af farver, mønstre og udtryk
  • Nemt at montere
  • Meget let tagbelægning
  • Velegnet til tag-på-tag løsning

Skifertag

Et skifertag kommer med mange af de samme fordele som et tegltag, og hvor du ikke mindst får en tagbelægning der er meget stærk og holdbar, og som har en lang levetid på helt op til over 100 år.

Fordele og ulemper:

  • Meget stærk og holdbar tagbelægning
  • Lav vedligeholdelse
  • Levetid på op til over 100 år
  • Kræver en stærk bærende konstruktion
  • Naturligt og miljøvenligt materiale
  • En dyrere tagbelægning
  • God investering på den lange bane

Hvilken type tagbelægning skal du vælge

Det første du skal overveje når du skal have nyt tag, er hvilken type af tagbelægning du gerne vil have. Der er stor forskel på de enkelte typer tagbelægning, i forhold til priser, fordele og ulemper. Derfor bør du undersøge de enkelte typer grundigt, så du er sikker på at du ender med den helt rigtige tagbelægning.

En god tommelfingerregel er at anvende den samme type tagbelægning, som den tagbelægning du i forvejen har. Det sikrer nemlig at taget med sikkerhed vil passe ind i husets omgivelser, men også endnu vigtigere, at huset og tagkonstruktionen, passer til den type tagbelægning du vælger.

Dertil vil bestemte typer tagbelægninger være bedre egnet på tage, hvor der enten er meget hældning, eller hvor der næsten ingen hældning er. Eksempelvis er tagpap den eneste type tagbelægning, som kan anvendes på helt flade tage.

Der er mange andre faktorer der kan være afgørende for, hvilken type tagbelægning du kan gå med, i tillæg til prisen, den bærende tagkonstruktion, og hældningen på taget. Sørg derfor for at undersøge tagbelægninger grundigt, inden du vælger din næste tagbelægning til dit nye tag.

Der kan være stor økonomisk fordel i nyt tag ovenpå det gamle

Et nyt tag ovenpå det gamle, en såkaldt tag-på-tag løsning, er en meget billig form for tagbelægning. Det hænger ikke mindst sammen med, at du undgår at skulle bruge tid og penge på, at rive dit eksisterende tag ned først.

En tag-på-tag løsning bliver lagt med stålplader, og er derfor et ståltag, der i sig selv også er en ganske billig tagbelægning. Den hører ikke til blandt de billigste, men er langt fra prisniveauet på de dyrere tagbelægninger.

Det gør at en tag-på-tag løsning samlet set, er en meget billigere tagbelægning, sammenlignet med at fjerne det eksisterende tag først, for derefter at lægge det nye tag. Du skal dog samtidig være opmærksom på, at en tag-på-tag løsning ikke er helt uden komplikationer.

Det kan nemlig vise sig svært at komme ind under den nye tagbelægning, for at undersøge og tjekke det gamle tag. Endnu sværere bliver det, hvis der også er et undertag. Derfor bør du aldrig lægge et tag som en tag-på-tag løsning, ovenpå et tag der i forvejen er slidt eller beskadiget.

Vær opmærksom på reglerne i Bygningsreglementet

Der stilles krav i Bygningsreglementet om at alle ombygninger, herunder udskiftning af taget, skal udføres på en så energibesparende måde som muligt. Det betyder at du i forbindelse med udskiftningen af dit tag, skal efterisolere taget medmindre, at taget i forvejen lever op til kravene om isolering i Bygningsreglementet.

Det er vigtigt i den forbindelse at nævne, at dette krav kun gælder så længe efterisoleringen er rentabel. At efterisoleringen skal være rentabel, før der er krav om isolering, betyder at investeringen skal tjene sig selv hjem igen, inden for en given årrække.

Dertil gælder der de gængse regler om byggeri, som du skal være meget opmærksom på, hvis du selv skal stå for at lægge dit nye tag. Får du hjælp af en professionel taglægger, vil denne have styr på de gældende regler og krav i Bygningsreglementet.

Tjek også lokalplanen

Der kan også forekomme regler og krav i din kommunes lokalplaner, der eksempelvis kan stille krav om at der benyttes bestemte typer tagbelægninger, hvor stor en hældning der må være, eller begrænsninger i højden i forhold til naboers udsyn.

Undersøg servitutter på din ejendom

En servitut er en tinglyst rettighed på din ejendom, som du derfor er nødsaget til at respektere. En servitut kan tage form af mange forskellige ting og forhold, og kan eksempelvis være krav om, at der ikke må foretages ombygning i et givent antal år.

Gør-det-selv eller professionel taglægger

Der er i princippet ikke noget der står i vejen for, at du selv står for at lægge dit nye tag. Har du således en god portion erfaring inden for håndværksfaget, og ikke mindst med tagbelægninger, kan du altså sagtens selv stå for at lægge dit nye tag.

Det er dog ikke noget vi på nogen måde anbefaler, da taget tjener et meget afgørende formål på dit hus, og derudover er en meget dyr investering. Det er derfor meget vigtigt at taget lægges korrekt, så du undgår skader med dyre renoveringer til følge.

Med en professionel taglægger vil du være meget bedre sikret mod, at dit tag bliver lagt korrekt, og at der ikke med tiden vil opstå skader, som følge af en forkert tagbelægning. Skulle uheldet alligevel være ude, vil du også være forsikret gennem taglæggerens forsikring eller byggegaranti.

Sådan får du valgt den helt rigtige taglægger

Du bør undersøge markedet grundigt for taglæggere, inden du vælger den første og den bedste du finder. Der er nemlig væsentlig forskel på taglæggerne, i alt lige fra priser, fordele og meget andet.

For at finde frem til den helt rigtige taglægger, kan du med fordel få tilbud fra flere forskellige taglæggere. Det gør det muligt at sammenligne de tilbud du får, og på den måde gøre det nemmere for dig selv, at finde et tilbud der passer godt til dig.

Det er også en god ide at undersøge anmeldelser på de taglæggere, som du gerne vil have tilbud fra. Anmeldelser kan fortælle noget om tidligere kunders oplevelser, og dermed skabe større tryghed omkring dit valg af taglægger.

Et andet godt tip til når du skal finde en taglægger er, at finde en taglægger i det lokalområde hvor du bor. Der vil nemlig være ekstra udgifter forbundet med den ekstra transport, som taglæggeren vil have til og fra opgaven. Find derfor med fordel en taglægger i dit lokalområde, og spar de ekstra udgifter væk.

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk

Vil du gerne have tilbud på dit nyt tag fra flere forskellige taglæggere, kan du få tre helt gratis tilbud på et nyt tag på 3byggetilbud.dk. For at få dine gratis tilbud er det eneste du skal gøre, at indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk, som herefter vil finde tre taglæggere med gratis tilbud på kun tre dage.

Når du benytter dig af 3byggetilbud.dk, skal du altså ikke selv bruge en masse tid og besvær på det opsøgende arbejde, da 3byggetilbud.dk vil overtage det fulde ansvar for, at finde taglæggerne med tilbud på din opgave.

Du vil dog også opnå flere andre gode fordele gennem 3byggetilbud.dk, hvor du blandt andet kan få meget prisvenlige tilbud på et nyt tag. Der er stor konkurrence mellem de tre taglæggere der afgiver tilbud på dit nye tag, og for at vinde din opgave, vil de ofte sænke deres priser, og tilbyde flere andre gode fordel.

Der medfølger dertil en entreprisegaranti på dit nye tag, der dækker i tilfælde af, at dit tag bliver leveret med fejl eller mangler. Entreprisegarantien er dermed din økonomiske garanti for, at du får leveret et tag der lever op til det aftalte.

Få 3 gratis tilbud på et nyt tag:

  1. Beskriv det tag du ønsker
  2. Indsend beskrivelsen til 3byggetilbud.dk
  3. Få tre gratis og uforpligtende tilbud

Få 3 gratis tilbud på 3byggetilbud.dk